Hyppää sisältöön
· Leena

Digitaalinen ääniopastus Raahessa

Glopas on kehittänyt sovelluksen, jonka ladattuaan matkailija pääsee kätevästi oman puhelimensa kanssa opastetulle kaupunkikierrokselle tai luontopoluille.  Glopas käynnistyy automaattisesti, kun lähestyt kohdetta. Voit itse keskittyä maisemien ihailuun opastusta kuunnellen, kävelystä ja vesillä liikkumisesta nauttien.

Sovellusta on testattu Raahen saaristossa, luontopoluilla ja Wanhan Raahen joulukalenterissa viime vuonna. Opastussisällöt on suunniteltu vuoksiksi eteenpäin ja niitä voi kuunnella kellon tai vuodenaikaan katsomatta. Sovelluksessa on hyödynnetty GPS-tekniikkaa, Googlen karttapohjaa sekä kuva- ja äänitiedostoja. Glopas on saatavilla Android ja IOS -laitteisiin.

Wanhan Raahen opastussisältöä ovat olleet luomassa Raahen Matkailuoppaat ry. ja Raahen Museo yhteistyössä Raahen kaupungin markkinointitiimin kanssa.  Wanhan Raahen kierros vie kulkijan purjelaivojen kulta-aikaan ja sen kiehtoviin henkilötarinoihin. Äänenä kuullaan Raahen museonjohtaja Eija Turunen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raahen saariston kierroksella opastuspisteitä sijaitsee veneilijöitä ja melojia ajatellen saarten lisäksi myös meressä, reittien ja väylien varrella.  Opastuksen toivottavat retkeilijät tervetulleiksi Taskun, Kallan ja Iso-Kraaselin saariin, sekä luontopolulle. Retkeilijät saavat tietoa muista saarista, sekä vastuullisesta retkeilystä. Paikallinen merenkulun historia, kalastus ja hylkeenpyynti kulkevat luontevasti opastuksissa mukana. Äänen saaristotarinoille on antanut Pentti Eteläinen.

Lisätiedot: Raahen kaupunki – matkailu ja markkinointi Terhi Eteläinen 040-130 3884 terhi.etelainen@raahe.fi ja Glopas Anu-Eveliina Mattila, anu@glopas.com, puh. 050 555 6183

Leena