Dominikaaninen tasavalta tarjoaa matkailijoille ilmaisen tuen koronan varalle

Dominikaaninen tasavalta on lopettanut pakolliset koronatestit maahan saapuville ja tarjoaa nyt kaikille maahan saapuville ulkomaisille matkailijoille ilmaisen tuen siltä varalta, että oleskelu maassa kestää koronaviruksen vuoksi oletettua pidempään.

Aiemmin voimassa ollutta pakollista koronatestiä ei enää vaadita ja lentoasemilla matkustajille tehdään vain satunnaisia COVID-19-testejä maahan saapumisen yhteydessä.

Dominikaanisen tasavallan matkailuministeri David Colladon mukaan yksityinen sektori, julkinen sektori, terveysviranomaiset ja matkailualan toimijat ovat työskennelleet yhteistyössä maan tärkeimmissä matkailukeskuksissa olevien sairaaloiden potilaspaikkojen riittävyyden turvaamiseksi ja olosuhteiden kehittämiseksi, jotta valmiudet ovat hyvät mahdollisten COVID-19-oireisten potilaiden hoitamiseksi.

Aiemmin julkistetun suunnitelman mukaan Dominikaaniseen tasavaltaan saapuvien matkailijoiden ei tarvitse enää osoittaa ennen maahan saapumista saatua negatiivista PCR-koronavirustestitulosta. Sen sijaan lentoasemilla otetaan käyttöön satunnaisesti tehtävät hengitysilmasta tehtävät testit.

Ulkomaisille vierailijoille tarjotaan niin ikään 31.12.2020 saakka hotelliin kirjautumisen yhteydessä tukisuunnitelma, johon sisältyy apu mahdollisessa COVID-19-infektiotilanteessa.

Kaikille hotelleissa vieraileville matkailijoille myönnetään väliaikainen tukiohjelma, joka kattaa hätätilanteeseen, etälääketieteeseen, mahdollisesti pitkittyvään oleskeluun liittyvän majoituksen ja lentovarausten muutosten aiheuttamien kustannusten korvaamisen mahdolliseen infektioon sairastumisen yhteydessä. Tämä vakuutus tarjotaan matkailijoille maksutta joulukuun loppuun 2020 saakka ja valtio maksaa sen sataprosenttisesti. Majoitus pitää sisällään myös ateriat eli majoituksen all inclusive -hotellissa siinä tapauksessa, ettei sairaalahoito ole välttämätön.

”Matkailun elvytyssuunnitelmassa on toimenpiteitä, joita mikään muu maa tai alue ei ole ottanut aiemmin käyttöön”, sanoo ministeri Collado.

Lisäksi terveysministeriö tuottaa matkailukeskuksille raportteja COVID-19-tartunnoista ja tautiin menehtyneistä, jotta tilanne säilyy hyvässä hallinnassa jatkossakin. On myös tärkeää tiedostaa, että maassa monet koronaan liittyvät indikaattorit ovat parhaimpia alueella.

Näillä toimenpiteillä matkailuministeriö vahvistaa sitoutumistaan turvallisen matkailuympäristön tarjoamiseen matkailijoille, jotka haluavat tutustua viehättävän Dominikaanisen tasavallan kauneuteen.

 

Lähde: Dominican Republic Tourist Office

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X