Hyppää sisältöön
· Leena

Drinkille Finlandia-talon katolle

Finlandia-talo menee remonttiin vuonna 2021. Perusparannus etenee vaiheittain, ja Finlandia-talo pidetään avoinna koko ajan.

Kun talon remontti on valmis, tulee siitä saumaton osa Töölönlahden aluetta. Uusi keskustakirjasto Oodi, Musiikkitalo, Kansalaistori, Kiasma ja Finlandia-talo tulevat olemaan elämyksellinen kulttuurikeskittymä keskellä kaupunkia.

”Finlandia-talon katolta on poikkeuksellisen upeat näkymät Töölönlahdelle. Katto tullaan avaamaan kuluttajakäyttöön niin, että siellä voi jatkossa järjestää, vaikka häät tai illallisjuhlat. Kattoterassille on suunnitteilla vetonaulaksi drinkkibaari, joka houkuttelee sekä turisteja että kaupunkilaisia. Tutkimme myös, olisiko katolle tai katutason terassille mahdollista avata pop-up-sauna”, valottaa Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen suunnitelmia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finlandia-talo on suosittu kokous- ja kongressipaikka. Talon liikevaihto on tuplaantunut kuudessa vuodessa.

”Finlandia-talossa vierailee vuosittain yli 200 000 kävijää. He käyttävät tutkimuksen mukaan vuosittain lähes 50 miljoonaa euroa elämyksiin, ostoksiin ja palveluihin Helsingissä”, kommentoi kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

”Finlandia-talo on valmistunut vuonna 1971, joten sen talotekniikka kaipaa päivitystä. Laajan perusparannuksen yhteydessä tiloja muokataan ja palvelutarjontaa laajennetaan. Finlandia-talon tahtotilana on olla matalan kynnyksen tapahtumatalo, joka tarjoaa uusia palveluja kaupunkilaisille ja matkailijoille. Uudistuksilla tähdätään tähän tavoitteeseen”, kertoo Tolonen.

Uudistuvaan Finlandia-taloon on suunnitteilla esimerkiksi audiovisuaalinen näyttely ja suomalaisen designen kauppa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jotta ravintola pystyy jatkossakin palvelemaan suuria tapahtumia ja konferensseja, keittiö nykyaikaistetaan. Ravintolatoimintaa tullaan myös kehittämään niin, että Finlandia-talolle lähdetään syömään kauempaakin.

Vetonaulaksi suunnitellaan kattoterassilla toimivaa drinkkibaaria.

Aallon tuotanto pähkinänkuoreen

Uutena palveluna Finlandia-taloon suunnitellaan näyttelyä, jonka audiovisuaalinen toteutus hyödyntäisi teknologiaa sekä virtuaalista ja lisättyä todellisuutta.

Vaihtuvien teemanäyttelyiden lisäksi esille tulee pysyvä osio, joka keskittyy Alvar Aaltoon, Finlandia-talon historiaan ja vaihtoehtoiseen todellisuuteen, jossa Aallon toteutumatta jäänyt Helsingin keskustasuunnitelma herää eloon. Sisällön suunnittelussa on mukana Alvar Aalto -säätiö.

Leena