Hyppää sisältöön
· Leena

Dubai matkalla Marsiin

Dubaissa on avattu astronominen elämyskeskus: Al Thuraya Astronomy Centre. Keskuksen virallisia avajaisia vietetään 2.joulukuuta.

Kaikenikäiset avaruusharrastajat saavat siellä lähituntumaa kaukaisiin tähtiin ja galakseihin teleskoopilla, jonka peilin läpimitta on yksi metri. Keskuksen 23 senttimetrin teleskoopin kautta voi ottaa omalla älypuhelimella kuvia aurinkokuntamme planeetoista ja jakaa sen jälkeen avaruuselämyksen ystävien ja kotiväen kanssa.

Vaikuttavan observatorion lisäksi uudessa ufonmuotoisessa avaruuskeskuksessa on näyttely, jossa on jopa 4,5 miljardia vuotta vanhoja meteoriitinkappaleita. Keskuksen muita hienouksia ovat mm. havainnointitasanne, 100-paikkainen elokuvateatteri, kirjasto sekä opetustilat ja laboratoriot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensiaskel matkalla Marsiin
Al Thuraya Astronomy Centre on ensiaskel Dubain suuressa avaruusprojektissa, jonka tavoitteena on kaupungin rakentaminen Mars-planeetalle vuonna 2117. Keskukseen onkin määrä tulla ennen pitkää myös “Mars-leiri”, joka simuloi punaisen planeetan oloja. Leirissä voisi kokeilla Marsissa elämistä ja varautua siten mahdolliseen tulevaan Mars-matkaan.

Dubain avaruustarjontaa kasvattaa myös vuonna 2018 avautuva Marmoun Astronomy Resort. Se sijaitsee 40 kilometrin päässä aavikolla, joten avaruusharrastajat ja tähtitieteilijät voivat ihailla siellä taivasta pilkkopimeässä täysin ilman kaupungin valosaastetta. Vuonna 2019 on määrä avata vielä yksi observatorio Hattaan, joka sijaitsee Hajarvuoristossa Dubaista kaakkoon.

Al Thuraya Astronomy Centren rakentaminen maksoi noin 10 miljoonaa euroa
Keskus sijaitsee Mushrif-puistossa Dubain kansainvälisen lentoaseman lähistöllä.

Leena