Hyppää sisältöön
· Leena

Dubai on edullinen

Uskokaa tai älkää, mutta näin sanovat nyt Dubaissa asuvat expatit.

Kolmisenkymmentä vuotta Dubaissa asunut, syntyjään saksalainen 24 degrees DMC:n Mike Hummel vakuuttaa, että hinnat todellakin ovat tulleet alas. ”Nyt kun Suomesta lentää kaksi yhtiötä Dubaihin, flydubai ja Finnair, lentohinnoissa on valinnan varaa. Dubaihin on viime vuosina rakennettu niin paljon hotelleja, että myös sillä saralla on valinnan varaa. Dubaissa asut samalla hinnalla paremmin kuin monessa muussa maassa. Ja ravintotarjonta on nykyisin huikea.”

Dubai on myös varteen otettava MICE-kohde. ”Meillä on valtava määrä erinomaisia kokous- ja kongressitiloja kaikenkokoisille tapahtumille. Ja pystymme tarjoamaan kattavan valikoiman erilaista oheisohjelmaa. Toimistomme auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan onnistuneen tapahtuman”, kertoo Dubain turistitoimiston kongressiosaston Karina Lance.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dubaihin on noussut viime vuosina toinen toistaan upeampia hotelleja. Nyt emiraatissa halutaan rajoittaa viiden tähden hotellien rakentamista ja kannustaa kolmen ja neljän tähden hotellien rakentamiseen.

Dubai kävi Helsingissä kertomassa MICE-uutisiaan. Kuvassa hotelli Kämpissä niin illan isäntiä kuin vieraitakin.

Jumeirah Hotelsien uusin hotelli Dubaissa on Al Seef Hotel. Se sijaitsee Dubai Creekin alueella, vanhan soukin kupeessa. Hotelli on rakennettu 22 perinteiseen emiraattitaloon, tarjoten viehättävän kurkistuksen arabikulttuuriin. Hotellissa on avajaistarjous marraskuun loppuun ja huonehinta on noin 80 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingissä oli esittäytymässä myös toinen uudehko hotelli, Radisson Blu Dubai Waterfront. Myös tässä viiden tähden hotellissa huonehinnat ovat sadan euron kieppeissä.

Dubaissa järjestetään Expo-maailmannäyttely vuonna 2020. Lokakuun lopulla avattava Expo on avoinna puoli vuotta. Suomellakin on Expossa oma osasto ja tähän mennessä 26 yritystä ja yritysryhmää on jo vahvistanut osallistuvansa Suomesta.
Ensimmäistä kertaa Lähi-idässä järjestettävään Expoon on ilmoittautunut jo lähes 180 maata.  Paikalle odotetaan puolen vuoden aikana noin 25 miljoonaa vierasta, joista 70 prosenttia Arabiemiraattien ulkopuolelta.
Näyttelyn pääteema on ”Connecting Minds, Creating the Future”.

Dubain tilaisuuden oli Helsingissä järjestänyt Atlantic Link, joka on nimitetty Dubai Tourismin edustajaksi Pohjoismaihin. Atlantic Link hoitaa Dubai Tourismin myyntiä, markkinointia ja PR-toimintoja.

Lue myös paikallisten vinkit heidän suosikkiravintoloistaan.

Helsingissä mukana olivat:

Dubai Business Events and City Operations, Senior Manager Congress Development & Convention Services Karina Lance.
Kuvassa edessä 4. vasemmalta.

24 Degrees DMC, Managing Director Mike Hummel.
Kuvassa edessä 1. vasemmalta.

Expo 2020, Senior Manager Lara Maggiore 

Jumeirah Hotels, Director of Global Sales Andre Van Der Bijl.
Kuvassa takana 1. vasemmalta.

Radisson Bu Hotel Dubai Waterfront, Sales Manager Yulia Pokydanets
Kuvassa edessä 3. oikealta.

 

Leena