Hyppää sisältöön
· Leena

Dubai rakentaa oman Rivieran

Dubaihin ollaan rakentamassa uusi merellinen lomakohde huvijahtisatamineen. Esikuvana ovat upeat merenrantakohteet kuten Portofino, Porto Cervo ja Monte Carlo. Mina Rashidin satama-alueen uudistuksessa on tiedossa vaan paljon hulppeampaa.

Suunnitelmaan kuuluu uusi elitistinen ostoskeskus The Dubai Mall by the Sea, Signature-hotellit ja yksityisomisteiset beach clubit sekä kelluva pursiseuran klubitalo.

Puistoihin, toriin ja puolen kilometrin mittaiseen kanavaan haetaan inspiraatiota Venetsiasta ja koko komeutta reunustaa rantapromenadi ravintoloineen, kahden jalkapallokentän kokoisen hiekkarannan ollessa koko komeuden helmi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudesta Mina Rashidista tulee tärkeä satama idän ja lännen välille. Samalla Riviera-tyyppinen elämä saa aivan uuden käsitteen, kun sen näkymät aukeavat Arabian niemimaalle ja Dubain Downtownin pilvenpiirtäjiin.

Mina Rashidiin tulee 430 uutta venepaikkaa isommillekin jahdeille sekä 16-18 % vuosivaihdilla kasvavalle risteilyliikenteelle.
Mina Rashid on myös maailmankuulun risteilijän Queen Elizabeth 2:n kotisatama. Se on tällä hetkellä hulppea 13-kerroksinen kelluva hotelli.

Mina Rashid sijaitsee kaupungin kulttuurikeskuksen, Bur Dubain ja Creekin läheisyydessä, vain 15 minuutin ajomatkan päässä lentokentältä.
Alueelta on lyhyt matka museona toimivaan House of Sheikh Saeed Al Maktoumin, nykyisen hallitsija Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoumin isoisän perinteiseen taloon.

Mina Rashid on toistaiseksi suunnittelupöydällä eikä hankkeen aikataulua ole vielä julkaistu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Anu-Eveliina Mattila

 

Leena