Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Dubain Airshow päättyi – kilpailun tulos Boeing ja Airbusin välillä oli selvä

Viime viikon lopulla järjestettiin Dubaissa joka toinen vuosi pidettävä Airshow, jonka aikana lentoyhtiöt tekivät lukuisia tilauksia sekä eurooppalaiselle Airbusille että yhdysvaltalaiselle Boeingille.

Boeing sai lähes kolme kertaa enemmän tilauksia kuin Airbus. Boeing tilauskirjaan kirjattiin 295 tilausta, kun Airbusin tilauksien määrä oli 86.

Dubai Airshow’n aikana ei tilattu yhtään A320neo-tuoteperheen lentokonetta, vaikka monen yhtiön yksi suosikkikoneista on A321XLR.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Boeing 737 MAX -koneet ovat saaneet luottamuksen takaisin. Vaikka Ethiopian Airlinesin maahansyöksy tapahtui kyseisellä konetyypillä vuonna 2019, yhtiö tilasi 21 Boeing 737 MAX -konetta.

Vielä markkinoille tuleva 777X oli Dubain ilmailunäyttelyn tähti, sillä Dubaissa sijaitseva Emirates tilasi 90 konetta, mikä kasvattaa sen nykyisen tilauksen 205 koneeseen Boeingin lähes seitsemän vuoden tilauskannasta huolimatta. Boeingin nykyisten tuotantotavoitteiden mukaan Emirates odottaa saavansa ensimmäisen 777X-koneensa vuonna 2025.

777X:n toimitus ei kuitenkaan vaikuta A380:n toimintaan. Vaikka A380- tuotanto on nyt lopetettu, Emirates on vakuuttanut, ettei se aio vetää A380-laivuettaan pois käytöstä ennen vuotta 2040.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: SimpleFlying

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.