EASA: Maskipakko lennoilla poistuu

Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA kehottaa kansallisia lentoyhtiöitä lieventämään pakollista maskia koskevaa sääntöä silloin, kun maskia ei kyseisessä maassa vaadita enää muissakaan julkisissa liikennevälineissä.
Tämä merkittävä muutos heijastaa rokotusten korkeaa tasoa, luonnollisen immuniteetin tasoa ja kotimaan rajoitusten poistamista monissa Euroopan maissa. Päivitetyissä ohjeissa todetaan myös tarve siirtyä hätätilannesäännöistä kestävämpään COVID-19:n hallintaan.

”Olemme tyytyväisiä EASAn suositukseen lieventää maskipakkoa. Se on jälleen yksi tärkeä askel kohti lentomatkustajien paluuta normaaliin tilanteeseen. Lentomatkustajat voivat vapaasti valita, käyttävätkö he maskia. He voivat matkustaa luottavaisin mielin tietäen, että lentokoneen matkustamon monet ominaisuudet, kuten nopea ilmanvaihto ja tehokkaat suodattimet, tekevät lentämisestä yhden turvallisimmista matkustusmuodoista”, kommentoi IATA:n pääjohtaja Willie Walsh.

Useilla mailla on edelleen voimassa maskivaatimuksia. Tämä on haaste lentoyhtiöille ja matkustajille, jotka lentävät sellaisten kohteiden välillä, joissa on erilaisia vaatimuksia. ”Mielestämme maskivaatimukset lentokoneissa pitäisi lopettaa silloin, kun maskien käyttö ei ole enää pakollista muualla jokapäiväisessä elämässä, kuten teattereissa, toimistoissa tai julkisissa liikennevälineissä. Vaikka uusi eurooppalainen protokolla tulee voimaan ensi viikolla, maailmanlaajuisesti maskipakko lentokoneissa ei ole yhdenmukainen. Lentokoneen miehistö tietää, mitä sääntöjä sovelletaan, ja on tärkeää, että matkustajat noudattavat heidän ohjeitaan. Pyydämme kaikkia matkustajia kunnioittamaan toisten ihmisten päätöstä käyttää maskeja vapaaehtoisesti, vaikka se ei olisikaan pakollista”, Walsh sanoi.

Uusi sääntö astuu voimaan maanantaina 16.5.

Saman tien EASAn tiedotuksen jälkeen Ryanair ilmoitti poistavansa maskipakon lennoiltaan, joiden määränpäässä ei vaadita maskia julkisissa kulkuneuvoissa.
Maskipakko jää kuitenkin 15 kohteeseen, eli maihin, missä vaaditaan maskin käyttöä julkisissa kulkuneuvoissa, eli:

Austria Latvia
Cyprus Lithuania
Czech Luxemburg
Estonia Malta
France Netherlands
Germany Portugal
Greece Spain
Italy

 

 

Lähde: IATA & Ryanair

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X