Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Eckerö Line lisää Hangon-risteilyjen määrän

Eckerö Linen kesäkuun päiväristeilyt Helsingistä Hankoon saavat jatkoa. Risteilyjen kysyntä on ollut niin vilkasta, että risteilyjä on päätetty tehdä myös heinäkuussa.

M/S Finlandia risteilee Helsinki–Tallinna–Hanko–Helsinki-reitillä yhteensä kuutena lauantaina kesä- ja heinäkuussa.

Laiva lähtee Helsingistä klo 9.00 ja ajaa Tallinnan sataman kautta Hankoon, jonne saavutaan klo 15.30.
Perillä Hangossa on noin kolme tuntia aikaa tutustua omatoimisesti tai opastetuilla kierroksilla yhteen Suomen upeimmista kesäkaupungeista.
Helsinkiin palataan klo 23.00.
Tallinnasta ei oteta matkustajia laivaan, joten risteily on täysin karanteenivapaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Matkailurajoitusten avaamisen epäselvä aikataulu kannusti meitä ideoimaan täysin uudenlaisen matkailutuotteen: teemme ensimmäisenä laivayhtiönä päiväristeilyjä Hankoon. Suomalaiset ovat ottaneet innovaatiomme innostuneesti vastaan, ja niinpä päätimme kaksinkertaistaa Hangon-risteilyjen määrän vastataksemme kysyntään”, Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi kertoo.

Hangon satamasta on maksuton kuljetus kaupungin keskustaan, jossa tarjolla on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Panorama-kiertoajelulla tutustutaan Hangon historiaan, upeisiin merimaisemiin ja paikallisiin kulttuurikohteisiin, ja opastetulla kävelykierroksella ihaillaan Hangon historiallisia huviloita.

Kaupungista voi nauttia myös omatoimisesti sen kuuluisilla rannoilla kuljeskellen tai paikallisten ravintoloiden tarjontaan tutustuen. Laivalle on mahdollista ottaa oma auto edullisesti mukaan, jolloin siirtymiset laivaan ja laivalta kotiin ovat sujuvia ja turvallisia.

”Olemme hyvin iloisia erinomaisesti sujuneesta yhteistyöstä sekä Hangon kaupungin että Hangon sataman kanssa. Myös risteilykapasiteettimme kaksinkertaistamiseen liittyvät järjestelyt hoituivat mutkattomasti. Osana suurissa vaikeuksissa olevaa suomalaista matkailuteollisuutta edellytämme kuitenkin, että Suomi pyrkisi poistamaan matkailua estävät rajoitukset koordinoidusti ja ajoissa, jo kesäkaudella 2021. Pelkästään laivaliikenteen merkitys Suomen matkailulle on suuri: ennen koronaa matkustaja-autolauttaliikenteen Suomeen tuomat ulkomaiset matkustajat jättivät Suomeen vuosittain yli 900 miljoonaa euroa”, Toikka-Everi muistuttaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Eckerö Line

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.