Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Eckerö Linellä matkustajamäärissä hyvää kasvua

Eckerö Linen matkustajamäärät kehittyivät vahvasti vuoden 2023 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Helsinki-Tallinna-reitillä operoivan yhtiön matkustajien kokonaismäärä kasvoi 16 prosenttia verrattuna edelliseen vuoteen, ja ylitti 1,6 miljoonaa matkustajaa. Tämä tulee heijastumaan taloudelliseen tulokseen vastaavasti. Eckerö Linen erityisenä ilonaiheena on se, että M/s Finlandia on kuljettanut tänä vuonna kumulatiivisesti eniten matkustajia kaikista Helsinki-Tallinna välillä operoivista aluksista.

”Kaupallinen menestys ja kasvu ei ole mahdollista ilman tyytyväisiä asiakkaita. Suomalaiset matkustajat äänestivät Eckerö Linelle ykkössijan suomalaismatkustajien asiakastyytyväisyyttä Suomen ja Viron välisessä laivaliikenteessä mitanneessa tutkimuksessa”, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo.

Eckerö Linen merkittävin matkustajakäyttäytymisen muutos on ollut se, että suomalaiset matkustavat entistä enemmän myös muihin kohteisiin Virossa, ei vain Tallinnaan. Eckerö Linen hotellimyynti onkin kasvanut vuoden 2023 aikana 17 % edellisvuoteen verrattuna. Erityisesti lapsiperheet ovat löytäneet Eckerö Linen monipuolisen ohjelmatarjonnan ja Viron mielenkiintoiset koko perheen kohteet. Myös kansainvälisten matkustajien osuus on lisääntynyt. Suhteellisesti kasvu on ollut suurinta yhdysvaltalais-, intialais- ja kiinalaismatkustajien osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös Eckerö Linen rahtiliiketoiminta kehittyi varsin myönteisesti vuoden 2023 kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiö onnistui kasvattamaan markkinaosuuttaan, joka on nyt 37 % (vs. 31 % tammi-syyskuussa 2022). Eckerö Linen kuljettamasta rahdista jo 60 % kulkee Vuosaaren sataman kautta. Vuosaaresta liikennöivä M/s Finbo Cargo -alus on sujuva vaihtoehto myös henkilöautomatkustajille – sitä käyttämällä välttää sujuvasti keskusta-alueen ruuhkat sekä Helsingissä että Tallinnassa.

”Asiakkaat, yhteistyökumppanit sekä Eckerö Linen sitoutunut henkilöstö ansaitsevat lämpimät onnittelut ja kiitokset vuoden 2023 kolmesta ensimmäisestä erittäin onnistuneesta kvartaalista”, Rederi Eckerön toimitusjohtaja Björn Blomqvist kommentoi. ”Koko konsernin taloustilanne on tällä hetkellä vakaalla ja hyvällä pohjalla. Alkukesästä lyhennettiin Oslon pörssissä noteerattua obligaatiolainaa sekä myytiin M/s Birka Stockholm-alus”, Blomqvist kertoo.

 

Lähde: Eckerö Line

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.