Hyppää sisältöön
· Leena

Eckerö Linelle toinen alus

Eckerö Line saa kesäkuussa toisen aluksen Helsinki-Tallinna -reitille. Uusi alus kuljettaa etupäässä rahtia, mutta myös automatkustajia.

Alus kulkee Helsinki-Tallinna väliä kaksi kertaa päivässä, Helsingissä satamana toimii Vuosaari ja Tallinnassa terminaali A.

Suomen lipun alla kulkeva alus tulee kuljettamaan rahdin lisäksi automatkustajia, joille uusi, kaksi kertaa päivässä kulkeva laivayhteys tarjoaa edullisen vaihtoehdon liikkua Suomen ja Viron välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Eckerö Linen kuljettaman rahdin ja autojen määrä on ollut viime vuosina voimakkaassa kasvussa, ja uuden aluksen käyttöönotto kasvattaa volyymia entisestään. Vuosaareen osittain siirtyvä rekkaliikenne tulee myös vähentämään Helsingin keskusta-alueen raskasta liikennettä.

Eckerö Linen toimitusjohtaja  Taru Keronen  uskoo Helsinki–Tallinna-reitin voimakkaaseen kasvuun. ”Näemme reitissä ison potentiaalin, ja haluamme olla sen kehityksessä mukana. Rahtilukumme ovat olleet hyvässä kasvussa viime vuosina, ja myös yhä useampi matkustaja ottaa auton mukaan matkustaessaan Viroon. Tuomme reitille nyt kokonaan uuden ratkaisun, joka vauhdittaa kasvavan raskaan liikenteen siirtymistä Vuosaareen ja luo uuden vaihtoehdon rahdille ja autolla matkustaville”, Keronen kertoo.

”Uuden aluksen tuominen liikenteeseen tarkoittaa noin 80 uuden työpaikan syntymistä Suomeen ja Viroon”, Taru Keronen kertoo.

Kaksi kilometriä rahtia ja yli 350 asiakaspaikkaa 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aluksen omistaa Eckerö Linen emoyhtiö Rederi Ab Eckerö, jolta alus tullaan vuokraamaan. Se on rakennettu vuonna 2000 Espanjassa ja se liikennöi viimeksi P&O Ferries -yhtiöllä Liverpoolin ja Dublinin välillä. Alus kuljettaa 366 matkustajaa ja siellä on pieni myymälä, mukavat matkustajatilat, kahvila ja istumasalonki sekä hyttejä. Rahtikaistaa löytyy kahden kilometrin edestä, eli hieman enemmän kuin Eckerö Linen jo liikennöimällä matkustaja-alus m/s Finlandialla.

”Tarjoamme nopean ja käytännöllisen rahtivaihtoehdon ruuhkaiselle Helsingin keskustalle.  Rahtilähtöjemme määrä kasvaa kymmeneen vuorokaudessa, kun laskemme yhteen uuden aluksen ja m/s Finlandian kuljettaman rahdin”, kertoo Eckerö Linen rahtijohtaja  Markku Onniselkä.

Uusi alus tulee liikennöimään päivittäin kaksi edestakaista vuoroa ja sen matka-aika on kolme tuntia. Aluksen nimi julkaistaan rekisteröinnin jälkeen.

Leena