ECTAA perää yhtenäisiä matkustusrajoituksia

Matkailuteollisuuden vaatimukset yhtenäisestä eurooppalaisesta linjauksesta maasta toiseen liikkumisessa nostetaan jatkuvasti esille. Valitettavasti se ei ole saanut aikaan toivottuja muutoksia.

ECTAA (The European Travel Agency and Tour Operators’ Association) on jälleen nostanut asian esille, nyt yhdessä muiden matkailujärjestöjen kanssa.

ECTAAn kirjelmän mukaan matkustusrajoitukset ja karanteenit ovat käytännössä sama asia kuin rajasulku. Vaikutukset ihmisten vapaaseen liikkumiseen ja elämään sekä liiketalouteen ovat merkittävät.

“Joidenkin hallitusten toimet ylimitoitettujen rajoitusten ylläpitämisessä Euroopan kansalaisille voivat vahingoittaa koko Euroopan taloutta”, lausunnossa muistutetaan.

”Meidän on nopeasti yhtenäistettävä matkustusrajoitukset Euroopan sisällä, sopia yhteiset kriteerit riskinarvioinnille sekä sopia yhteisestä värikoodausjärjestelmästä.”

Testauksen ennen matkaa tulisi korvata karanteenin.

Myös Suomen hallitukselle on esitetty, että yksi testaus ennen matkaa korvaisi karanteenin, eikä toista testausta tarvittaisi.

ECTAA:n puheenjohtaja Pawel Niewiadomski sanoi: “Tarvitsemme Euroopan poliittisia johtajia toimimaan nyt, koska olemme hyvin lähellä matkailualan romahtamista, jolla on kaskadivaikutus myös muihin talouden aloihin.”

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X