Hyppää sisältöön
· Leena

Eläintarhat ja bailaaminen ovat out –  aktiivilomat, designhotellit ja ruoka ovat in

Thomas Cook Northern Europe, johon mm.Tjäreborg kuuluu, on tehnyt yhteisen pohjoismaalaisen lomaraportin, jossa kysyttiin asiakkaiden matkailun tulevia trendejä, arvoja ja kiinnostuksen kohteita.

Kysely tehtiin kaikissa Pohjoismaissa helmikuussa ja siihen vastasi lähes 20  000 Vingin, Spiesin ja Tjäreborgin asiakasta.

Aurinkotuolissa loikoilu kiinnostaa enää kuutta prosenttia vastaajista eli kookosöljyn suosion päivät ovat auttamatta ohi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Z-sukupolvi ja milleniaalit haluavat lomallaan joogaa, vegeruokaa, designhotelleja ja Montessori-kerhoja lapsille.

Myös erikoismatkojen suosio on nousussa kaikissa Pohjoismaissa:

  • Keväällä 2019 Ving lanseerasi Ruotsissa junamatkat. Junamatkat Davosiin Sveitsin Alpeille myytiin nopeasti loppuun. Vastauksena kysyntään markkinoille tuotiin myös toinen junamatka Sveitsin Alpeille, tällä kertaa Engelbergiin.
  • Aktiivilomat kiinnostavat. Suomessa Tjäreborgin ohjelmallisten aktiivilomien osallistujamäärä on noussut 25 % edellisvuoteen verrattuna. Erityisesti kiinnostus joogamatkoja kohtaan on lisääntynyt. Tilastot kertovat myös, että konseptihotellien ryhmäliikuntatunneille osallistuvien määrä on noussut 17 % vuodesta 2016.
  • Tanskassa Spies on maan suurin joogamatkojen järjestäjä ja yksi suurimmista pyöräilymatkojen järjestäjistä. Myös erilaisten liikuntaryhmien yhteiset treenimatkat, kuten tennismatkat, ovat kasvussa Tanskassa.
  • Norjan Ving on maan suurin jalkapallomatkojen järjestäjä. Englannin Valioliiga houkuttaa massoittain norjalaisfaneja. Kaudella 2018–19 Liverpoolin otteluiden myynti nousi ennätyslukemiin ja kasvoi 13 %. Kun norjalainen Ole Gunnar Solskjær nimettiin Manchester Unitedin päävalmentajaksi, ottelupakettien myynti Old Traffordille peräti viisinkertaistui. Manchesterin viimeiseen kotiotteluun lennätettiin Thomas Cook Airlinesin tilauslennolla Solskjærin kotikaupungista Kristiansundista kokonainen koneellinen jalkapallohulluja norjalaisia.

 

Koko raportti luettavissa tästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Tjäreborg

Leena