Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Ennen lentoa hiljaiseen huoneeseen ja papin puheille

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on avattu hiljainen huone, jonne matkustajat voivat ympäri vuorokauden piipahtaa levähtämään, rauhoittumaan, meditoimaan, hiljentymään tai rukoilemaan.
Hiljainen huone sijaitsee non-Schengen-alueella olohuone Majan yhteydessä, portin 50 läheisyydessä.

Lentokentällä on aloittanut myös lentoasemapappi, joka palvelee matkustajia ja lentokentällä työskenteleviä vakaumuksesta riippumatta. Ihmisten kohtaamisen lisäksi lentoasemapappi voi osallistua myös poikkeustilanteiden hoitamiseen yhteistyössä muiden kriisitoimijoiden kanssa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla pappina aloittaa Hanna Similä Vantaan seurakunnista. Similä on teologian maisteri ja työnohjaaja (STOry). Hän on toiminut pitkään oppilaitoksissa yhteisöpappina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yli sadalla lentoasemalla ympäri maailman on tarjolla lentoasemapapin palveluita, joiden tehtävänä on olla tukemassa matkustajia ja ilmailualalla työskenteleviä ihmisiä erilaisissa haastavissa tilanteissa.

Lähde: Finavia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.