Enontekiön kunta ostaa lentoaseman Finavialta

Enontekiön kunnanvaltuusto päätti äänin 9-6 hyväksyä lentoaseman kaupan Finavia Oyj:n kanssa.

“Päätös tarkoittaa, että kentällä aloitetaan kiitotien perusteellinen kunnostus todennäköisesti jo kesällä 2021 tai viimeistään kesällä 2022. Seuraavaksi varmistamme operoinnin kaudeksi 2021-2022 ja etsimme yksityisiä kumppaneita mukaan toimintaan. Tämä päätös pitää tärkeät eurot aluetaloudessa ja mahdollistaa tulevat investoinnit”, toteaa Enontekiön kunnan kehitysjohtaja Hannu Autto.

“Kunnanvaltuusto pysyi aiemmassa linjassaan ja osoitti olevansa luotettava kumppani, vaikka nyt operoimmekin kunnan ydintoimintoihin kuulumattomalla alueella. Päätös on rohkea ja tulee kantamaan pitkälle tulevaisuuteen. Päätös edesauttaa kunnan elinvoimaisuutta ja tulevina vuosina hyödyttää jokaista kuntalaista kasvavina verotuloina ja parempina palveluina”, arvioi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen syntynyttä päätöstä.

Enontekiön kentällä ei ole ollut säännöllistä reittiliikennettä kahteen vuoteen. Kenttää ovat käyttäneet charter-koneet, ja viime vuonna sen kautta Lappiin saapui 27 979 matkustajaa.

Lentokenttä on otettu käyttöön vuonna 1980 ja se on peruskorjattu viimeksi 24 vuotta sitten.

Lentokenttä kaipaa kipeästi kunnostusta, etenkin kiitotie.

On arvioitu, että kentän kunnostus maksaa jopa 15 miljoonaa euroa.

 

Lähde: Enontekiön kunta

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Haluatko kirjautua ulos?
X