Espanjalaiset käsityötaitajat Jyväskylässä

Jyväskylässä sijaitsevan Suomen käsityön museon näyttelyvuoden avaava näyttely, España a mano – Käsityötä Espanjasta, esittelee huolella valitun kokoelman Espanjan parhaiden taidekäsityöläisten töitä.

Näyttelyn käsityöläisten materiaalivalikoima on laaja ja tarjoaa esimerkkejä espanjalaisesta vahvasta käsityöperinteestä niin punonnan, keramiikan, lasin, metallin kuin tekstiilin ja nahkatuotteiden alalta. Ihailua herättää yhtä vahvasti granadalaisella pitsillä koristeltu Manila-huivi kuin käsin kaiverretusta terrazzo-ja marmorikivestä valmistetut esineetkin. Perinne ja modernin esineen tarpeet kulkevat rinta rinnan näyttelyesineissä.

Tänä päivänä Espanjan käsityöläiset näkevät käsityön seesteisenä ja rehellisenä välineenä, jolla on oma kulttuurinen merkityksensä paitsi luovana tekemisenä, myös paikalliseen elämään vaikuttavana elvyttäjänä.  Artesaanien ja muotoilijoiden työtä ohjaavat omistautuminen, oppiminen ja mestariartesaanien lahjakkuus, ja elävien yhteistyöverkostojen luominen. Uudet kontaktit mahdollistavat uusien innovaatioiden luomisen, missä perinne ja historia jatkuvat katkeamattomana.

Näyttelyn artesaanit ja yritykset:

Lzf-Lamps & Mayice Studio, Balikypopoy, Manuel Sánchez Algora, José Luis Bazán, Severino Boix, David Santiago, Mantas Ezcaray, Anónima by cm, Teixidors, Ubedies, Idoia Murga, Alfarería Tito, Sagen, Apparattu, Miguel Ruiz Jimenez, Gordiola, Luesma Vega, Meyran, Muñoz, Abbate, Angeles Espinar, Florencia, Cerámica Larios, Felipe Conde, LOS Arrallanes.

 

España a mano – Käsityötä Espanjasta
Näyttely Suomen käsityön museossa 8.1.– 24.4.2022

Lähde: Suomen käsityön museo

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X