Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Espooseen Green Key /Green Activities -sertifikaatteja

Neljälle Visit Espoon alueen matkailuyritykselle on myönnetty Green Key /Green Activities -sertifikaatti.

Sertifioidut yritykset ovat Eventure, Kokous- ja kylpylähotelli Långvik, Nuuksion Taika sekä Tuunaajamutsi.

Yritykset ovat sitoutuneet kehittämään toimintaansa ympäristöystävälliseksi ja haluavat todentaa vastuullista toimintaansa läpinäkyvästi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tutkimusten mukaan matkailu tuottaa noin 8 prosenttia globaalista hiilijalanjäljestä. Matkailun alueorganisaationa Visit Espoo haluaa tehdä oman osuutensa kasvihuonekaasujen pienentämiseksi ja näin osallistua matkailun ilmastovaikutusten pienentämiseen.

Yritykset ovat ottaneet hankkeen vastaan positiivisin mielin ja kokevat vastuullisuuden olevan olennainen osa tämän päivän matkailua ja hankkeen myös hyödyttävän omaa toimintaansa. Tällä hetkellä 20 yritystä on mukana laskemassa hiilijalanjälkeä ja perehtymässä sen pienentämiskeinoihin.

Visit Espoo nosti kestävyyden keskiöön myös hiljattain julkaistussa Kestävän matkailun tiekartassa, jota CarbonWise -hankkeen toimet konkretisoivat. Myös Visit Finland nostaa vastuullisuuden yhdeksi Suomen tärkeistä kilpailuvalteista ja on luonut yrityksille ja alueille Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman. Sertifikaatit, STF-ohjelma sekä hiilijalanjäljen laskenta auttavat yrityksiä kestävien valintojen tekemisessä, toiminnan muuttamisessa ilmastoystävällisemmäksi sekä oman toiminnan todentamisessa asiakkaille ja mm. kansainvälisille matkanjärjestäjille.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Visit Espoo

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.