Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Etätyömatkailu kiinnostaa

Etätyömatkailu kiinnostaa etätöitä tekeviä suomalaisia nyt laajasti. Ebookersin teettämän tutkimuksen* mukaan jopa 93 % etätöitä tekevistä suomalaisista on kiinnostunut etätyömatkailusta.

Joka kymmenes suomalainen kertoo jo tehneensä etätyömatkan. Etätyömatkoja suunnitellaan myös jatkossa – 18 % suomalaisista, jotka eivät vielä ole tehneet etätyömatkaa, aikovat tehdä sellaisen tulevaisuudessa.

Suosituin etätyömatkakohde on oma tai perheen mökki. 55 % etätyömatkan jo tehneistä kertoi majoittuneensa mökillä. 24 % puolestaan kertoi majoittuneensa hotellissa, hostellissa tai lomahuoneistossa. Tutkimuksen mukaan hotellien, hostellien tai lomahuoneistojen suosio tulee kuitenkin jatkossa kasvamaan, sillä 49 % etätyömatkalle aikovista suunnittelee majoittuvansa niissä jatkossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Etätyömatkoilta suomalaiset hakevat erilaisia asioita. Valtaosa, jopa 80 % vastaajista hakee matkaltaan ennen kaikkea maiseman vaihdosta ja vaihtelua arkeen.

Lähes puolet kertoo hakevansa matkalta lomailuun verrattavia elämyksiä ja kokemuksia etätyöpäivien lomassa. 33 % vastaajista ilmoittaakin, että etätyömatka on heille vähän kuin lomaa. Etätyömatkalla he ensisijaisesti nauttivat ja pystyvät hoitamaan työt sen lomassa.

Etätyömatkakohteessa tutkimukseen osallistuneita kiinnostaa etenkin kaunis luonto ja luontoaktiviteetit. Myös paikalliset palveluntarjoajat, hyvin varusteltu etätyöhön suunniteltu työskentelytila ja toisaalta oma mökki kiinnostivat.

Valtaosa kokee, että etätyömatkat auttavat jaksamaan. 25 % vastaajista kokee, että etätyömatkoilla on suuri vaikutus omaan jaksamiseen. 57 % kokee, että vaikutusta on ainakin jonkin verran ja matkat piristävät arkea.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

*ebookersin teettämä Etätyömatkailu 2021 -tutkimus tehtiin Norstatin kuluttajapaneelissa viikolla 12, ja siihen vastasi 1020 18–69-vuotiasta suomalaista. Otos kiintiöitiin kansallisesti edustavaksi sukupuolen, iän ja asuinalueen mukaan

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.