Hyppää sisältöön
· Leena

Etelä-Afrikan roadshow

Etelä-Afrikka kävi Helsingissä suuren delegaation kanssa. Maa on satsannut viime vuosina Pohjoismaihin ja matkustajamäärät ovatkin olleet nousussa.

Pohjoismaista vieraili Etelä-Afrikassa viime vuonna 107 000 henkilöä, mikä on 5,6 % enemmän kuin edellisvuonna. Jopa 37 % matkustajista palaan Etelä-Afrikkaan uudelleen.

Suomestakin maassa kävi viime vuonna ennätysmäärä, 10 000 henkilöä. Kasvua edellisvuoteen 8 %.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Näemme Pohjoismaista nyt hienoa kasvua ja siksi haluamme nyt panostaakin tänne. Mukanamme pohjoismaiseen road showhun tuli ennätysmäärä eteläafrikkalaisia yrityksiä”, iloitsi turistitoimiston pohjoismainen johtaja Ian Utermohlen.

Moni suomalainen onkin jo ollut opintomatkalla Etelä-Afrikassa. Niitä on vetänyt pohjoismaista vastaava Abby Swartz.

Graham Paton Get Africa Travel, Hugh Morrison Makakatana Bay Lodge, Ian Utermohlen ja Abby Swartz South African Tourism.

Mukana Helsingissä olivat myös Get Africa Travelin Graham Paton ja Dubaista pari tuntia pohjoiseen sijaitsevan Makakatana Bay Lodgen Hugh Morrison.

Etelä-Afrikassa vieraili viime vuonna yli 10 miljoonaa matkailijaa. Seuraavan viiden vuoden aikana tavoitteena on kasvattaa kävijämäärää vielä viidellä miljoonalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kapkaupunki.

”Maamme ehdottomia vetonauloja ovat eläinsafarit, Kapkaupunki ja viinitilat. Turistit ovat myös kiinnostuneet Nelson Mandelan elämänvaiheista ja hänen elämäänsä pääseekin tutustumaan monessa kohteessa”, Utermohlen kertoo.

Leena