Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Eteläsuomalaiset matkailutoimijat samassa verkkokaupassa

Eteläisen Suomen kunnat ovat aloittaneet ansiokkaan yhteistyön pistämällä alueidensa matkailutarjonnan yhteen osoitteeseen ostettavaksi. Bookingpoint.fi avataan alkukesästä ja samanaikaisesti avataan myös englanninkielinen versio.

Verkkokauppa rakentuu Johku-verkkokauppateknologian päälle. Jo nyt monet matkailualan yrittäjät syöttävät tarjontansa Johkuun.

Nyt Bookingpointissa on mukana 12 kuntaa: Kemiönsaari, Salo, Hanko, Raasepori, Lohja, Vihti, Espoo, Helsinki, Vantaa, Tuusula, Sipoo sekä Porvoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Eteläisessä Suomessa Johku –verkkokauppiaita on jo satoja. Tämä mahdollistaa yhteisen näkyvyyden rakentamisen erittäin helposti Johkun mahdollistaman ristiinmyynnin takia. Käytännössä matkailuyritys perustaa oman Johku –verkkokaupan ja sen jälkeen ei tarvita muuta kuin klikkaus ja tuote näkyy Bookingpointissa. Toki yrityksen pitää hyväksyä sopimusehdot. On myös hyvä muistaa, että samainen ekosyteemi mahdollistaa saman tuotteen näkyvyyden lukuisissa muissakin kanavissa – Bookingpointilla ei ole yksinoikeutta myyntiin, vaan tavoite on saada mahdollisimman paljon eri kanavia käyttöön, jotta kauppa kävisi. Mutta siis – koska jo satoja toimijoita on mukana Johkussa, on vain järkevää kokeilla mitä tapahtuu jos kaikki tuotteet tuodaan samaan paikkaan”, kirjoittaa Helsingin kaupungin matkailun Senior Advisor Jukka Punamäki blogissaan.

Johkun perustaminen täysin ilmaista ja komissiota maksetaan vain toteutuneesta kaupasta. Johkussa on valmiit työkalut palveluiden, tapahtumien, majoitusten sekä fyysisten tuotteiden myyntiin ja markkinointiin.

Lisätietoa projektista tästä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuva: Visitkimitoon

 

 

 

 

 

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.