EU: Matkustusrajoitukset voimassa 15. toukokuuta saakka

EU-komissio on tehnyt jäsenvaltioille esityksen, jonka mukaan matkustusrajoituksia pidettäisiin voimassa ainakin 15.5. saakka.

SMAL tiedotti asiasta sen jälkeen, kun se oli saanut tiedon Euroopan matkatoimistoliitolta ECTAAlta.

Lähempänä toukokuun puoltaväliä pandemian tilanne vielä tarkistetaan ja mikäli tarpeellista, päivämäärää voidaan vielä muuttaa.

Esitys päivämäärästä on tehty EU:n jäsenvaltioille sekä Schengen-maille (mukaan lukien Sveitsi ja Norja).

Eräät jäsenvaltiot (kuten Tanska, Itävalta ja Tsekin tasavalta) ovat ilmoittaneet rajoitusten purkamisesta jo lähiaikoina.

EU-komissio antoi 16. maaliskuuta suosituksen, että matkustusrajoitukset olisivat voimassa 30 vuorokautta, jonka jälkeen tilanne tarkistetaan. Useimmat maat ottivat rajoitukset käyttöön 20.3., joka tarkoittaa sitä, että suositeltu kuukauden pituinen matkustusrajoitus päättyisi pian.

On kuitenkin todettu, että pandemian leviämisen torjuntaa ja matkustusrajoituksia tulee vielä jatkaa. Tautimäärät ja sen aiheuttamat kuolemat ovat Euroopassa edelleen kasvussa.

Nyt komissio suosittaakin, että matkustusrajoitukset olisivat voimassa ainakin 15. toukokuuta saakka.

Eurocontrol ilmoitti 31. maaliskuuta lentojen vähentyneen 86,1 %, mikä tarkoittaa 25 948 lentoa vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Matkustajalennot olivat käytännössä lähes loppuneet ja jäljellä olevat lennot olivat pääasiassa rahti- ja palautuslentoja.

 

Myös muut liikennemuodot, kuten junaliikenne, lauttaliikenne ja bussiliikenne ovat vähentyneet huomattavasti. Risteilyt ovat loppuneet sataprosenttisesti.

Monet maat ovat sulkeneet rajansa ja EU:n sisällä on monin paikoin otettu käyttöön sisärajojen valvonta. Suojatoimenpiteiden kattavuus vaihtelee maan terveystilanteen mukaan. Toimenpiteiden tarkoituksena on rajoittaa viruksen leviämistä vähentämällä sosiaalinen vuorovaikutus minimiin.

 

Lähde: SMAL ja EU

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X