Euroopan komissio linjasi apupakettien tarpeellisuuden matkailuteollisuudelle

Euroopan komission on tehnyt linjauksia matkailualan tukemiseksi.

Vaikka COVID-19 -pandemian kaikkia vaikutuksia ei vielä voida edes arvailla, matkailuteollisuuden vahingot tulevat olemaan massiiviset.

Euroopan komission kokouksessa käsiteltiin pandemian taloudellisia vaikutuksia, ja todettiin sen iskevän erityisesti terveydenhuoltoon, matkailuteollisuuteen ja erityisesti lentoteollisuuteen.

Euroopan matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäliitto ECTAAn presidentti Pawel Niewiadomski: ”Nyt on pystyttävä tarjoamaan väliaikaisia ​​apupaketteja, joiden avulla matkailuteollisuuden yritykset pystyvät selviytymään taloudellisista maksuvalmiusongelmista. Monissa maissa apupaketteja harkitaan ja on jo myönnettykin. ECTAA suhtautuu hyvin myönteisesti komission ilmoitukseen, joka rohkaisee valtioita tukemaan matkailuteollisuutta tänä erittäin vaikeana aikana.”

Matkatoimistot ja matkanjärjestäjät ovat nyt kestämättömässä välikädessä. Ne ovat varanneet matkapalveluita asiakkailleen ja maksaneet palveluntarjoajille maksut joko kokonaan tai osittain.Nyt matkat peruutetaan, jolloin asiakkaat odottavat palautusta, vaikka matkanjärjestäjät eivät ole saaneet palautuksia palveluntarjoajilta. Se, saadaanko kaikkia palautuksia, on hyvin epävarmaan.

Samanaikaisesti koko matkakauppa on pysähtynyt, eikä tuloja ole.

Nyt tarvitaan toimenpiteitä matkailualan kestävyyden varmistamiseksi. ECTAA jatkaa vuoropuhelua komission kanssa löytääkseen asianmukaiset avustustoimenpiteet matkatoimistoille ja matkanjärjestäjille.

Suomen matkailualanliitto, SMAL, on ollut yhteydessä Finnveran asian tiimoilta Suomessa. Finnvera on lupautunut olemaan mukana takaamassa lainaa yrityksille, joiden talous on muutoin kunnossa.

SMAL on ollut yhteydessä myös valtiovarainministeriöön ja elinkeinoministeriöön mahdollisista tukitoimista.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X