Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Euroopan liikematkayhdistykset: Liikematkustus mahdollistettava nopealla aikataululla

13 Euroopan johtavaa liikematkayhdistystä (mm. FBTA) on antanut yhteisen lausunnon:

 

Liikematkustus mahdollistettava nopealla aikataululla

Liikematkustus niin kotimaassa, Euroopassa kuin globaalisti, samoin kuin ammattimessut ja kongressit, mahdollistavat kansainvälisen kaupan kasvun. Yhdistystemme jäsenyritykset lähettävät työntekijöitään maailmalle myymään tuotteitaan ja palveluitaan, rakentamaan tehtaita ja asentamaan sekä huoltamaan toimittamiaan koneita ja laitteita, vain joitakin esimerkkejä mainitaksemme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jotta kestävän ja kannattavan talouskasvun vaatima liikematkustus olisi jälleen mahdollista pandemian vielä kestäessä ja sen jälkeen, odotamme maidemme hallituksilta ja EU:lta seuraavaa:

1. Digitaalisen terveysturvallisuustodistuksen käyttöönotto

EU:n digtaalinen vihreä todistus, monessa Euroopan maassa käyttöön otetut kansalliset terveysturvallisuustodistukset ja IATA Travel Pass ovat esimerkkejä matkustuksen palautumisen mahdollistavista sovelluksista. Eri digitaalisten sovellusten kelpoisuus ja yhteensovittaminen Euroopassa ja globaalisti on tärkeää matkustuksen uudelleenkäynnistämiseksi. Kannustamme digitaalisten terveysturvallisuussovellusten käyttöönottoon mahdollisimman pian.

2. Karanteenivaatimukset pois terveiltä matkustajilta

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikematkustajien tulee voida ylittää maiden rajoja joutumatta karanteeniin, jos heillä on esittää luotettava todistus sairastetusta koronataudista, otetusta rokotteesta tai tuoreesta negatiivisesta PCR-testistä.

3. Euroopan avaaminen matkustukselle

Liikematkustuksen uudelleenkäynnistäminen Euroopassa ei rajoitu EU- ja Efta-maihin. Kaikkien Euroopan maiden ml. Iso-Britannia, Norja ja Sveitsi, tulee avata rajansa yhdessä ja varmistaa yhtenäiset käytännöt liikematkustuksen nopeaksi uudelleenkäynnistämiseksi.

 

Lähde: FBTA

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.