Hyppää sisältöön
· Leena

Eurooppalaiset eivät kannata lentoveroa

IATA on tehnyt kyselyn mahdollisesta lentoverosta EU-alueella sen jälkeen, kun Hollanti ehdotti EU-laajuista lippujen hintaan lisättävää lentoveroa.

Kyselyn mukaan lentomatkustajat haluavat hallitusten kannustavan uusien teknologioiden ja kestävien lentopolttoaineiden kehittämistä lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi sen sijaan, että ne asettaisivat tehottomia ympäristöveroja.

Kyselyn mukaan 64 % vastaajista oli sitä mieltä, että hallitusten tulee tukea biopolttoaineiden kehittämistä ja 62 %:n mukaan hallitusten tulee tukea teknologian tutkimusta ja kehittämistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sen sijaan lentoveroja kannatta vain 22 % vastaajista.

Kaupallinen ilmailu aiheuttaa noin 2 prosenttia maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä. Ilmailun tavoitteena on päästä hiilidioksidipäästöjen neutraaliin kasvuun vuoteen 2020 mennessä.  ja päästöjen vähentäminen puoleen vuoteen 2050 verrattuna vuoteen 2005.  Tämän tavoitteen saavuttaminen varmistaa ilmailun yhteensopivuuden Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden kanssa, jotta ilmaston lämpeneminen rajoitettaisiin 1,5-2 asteen tasolle.

 

Lähde: IATA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena