European Capital of Smart Tourism 2023 –ehdokkaat on julkaistu

Euroopan komissio on julkaissut European Capital of Smart Tourism 2023 -palkinnon ehdokkaat. Aakkosjärjestyksessä Aarhus (Tanska), Gijón (Espanja), Pafos (Kypros), Porto (Portugali), San Sebastián (Espanja – kuvassa), Sevilla (Espanja) ja Zagreb (Kroatia) ovat finalistit, jotka valittiin 29 ehdokkaan joukosta 13 maasta.

Lyhyen profiilin kustakin ehdolla olevasta kaupungista löydät täältä.

Kilpailu oli avoin kaupungeille kaikkialla EU:ssa ja COSME-ohjelmaanosallistuvissa EU:n ulkopuolisissa maissa. Hakemukset arvioi riippumattomista asiantuntijoista koostuva tiukka raati. Hakijat, jotka saivat parhaat kokonaispisteet kaikissa kategorioissa, pääsivät jatkoon.

Seuraavaksi ehdolla olevat kaupungit kutsutaan esittelemään hakemuksensa eurooppalaiselle tuomaristolle, joka valitsee vuoden 2023 Euroopan älykkään matkailun pääkaupungit. Vuoden 2023 Euroopan älykkään matkailun pääkaupungin tittelin myötä voittajille tarjotaan viestintä- ja bränditukea koko vuoden 2023 ajan. Tähän sisältyy mainosvideo, erityisesti kaupunkia varten suunniteltu hashtag ja räätälöityjä mainostoimia, joiden tarkoituksena on lisätä näkyvyyttä EU:n ja koko maailman tasolla ja kasvattaa kävijämääriä.

Vuodesta 2018 lähtien kilpailu on tarjonnut foorumin, joka nostaa kaupunkeja esiin. Aiempien vuosien voittajat Helsinki ja Lyon (2019), Málaga ja Göteborg (2020) sekä València ja Bordeaux (2022) ovat älykkään matkailun esikuvia Euroopassa, ja ne ovat kestävyyden, innovaation, viihtyisyyden ja älykkäiden käytäntöjen integroinnin kansainvälisiä osaajia.

Tietoa aloitteesta

Euroopan älykkään matkailun pääkaupunki on EU:n aloite, jota rahoitetaan tällä hetkellä COSME-ohjelmasta ja jonka tavoitteena on edistää älykästä matkailua EU:ssa palkitsemalla kaupunkeja niiden uraauurtavista älykkään matkailun lähestymistavoista esteettömyyden, digitalisaation, kestävyyden sekä kulttuuriperinnön ja luovuuden aloilla. Aloitteella pyritään edistämään innovatiivista, kestävää ja osallistavaa matkailun kehittämistä.

Vuoden 2022 kilpailun hakijoiden Euroopassa toteuttamat älykkään matkailun käytännöt löytyvät ”Leading

Viimeisimmät tiedot European Capital of Smart Tourism -kilpailusta saat täältä.

 

Lähde: European Capital of Smart Tourism

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X