European Destination of Excellence 2023 –shortlist julkaistiin

Euroopan komissio on julkaissut neljä ehdolla olevaa kohdetta, jotka ovat ehdolla European Destination of Excellence 2023  -kohteeksi. EDEN-aloitteella palkitaan parhaita saavutuksia kestävän matkailun ja vihreän siirtymän käytännöissä pienissä kohteissa eri puolilla Eurooppaa.

Grevena (Kreikka), Kranj (Slovenia), Larnaka (Kypros) ja Trikala (Kreikka) vakuuttivat kestävän kehityksen asiantuntijaraadin hakemuksillaan, ja ne valittiin 20 hakijakohteen joukosta. Vuoden 2023 finalistien ehdokaslistalla on neljä kohdetta eikä kolme, kuten alun perin mainittiin, koska riippumaton kestävän kehityksen asiantuntijaraati antoi kahdelle kohteelle samat pisteet. Lue lisää kustakin ehdolla olevasta matkakohteesta täältä.

European Destination of Excellence kohteet on EU:n aloite, jonka toteuttaa Euroopan komissio. Sen tavoitteena on antaa tunnustusta ja palkita pienempiä matkakohteita, jotka ovat ottaneet käyttöön menestyksekkäitä strategioita kestävän matkailun edistämiseksi vihreiden siirtymäkäytäntöjen avulla. Kilpailun periaatteena on edistää kestävän matkailun kehittämistä, joka tuo lisäarvoa taloudelle, luonnolle ja ihmisille.

Vuoden 2023 European Destination of Excellence -palkinnon saamiseksi kilpailussa kohteita pyydettiin osoittamaan parhaat käytäntönsä kestävän matkailun ja vihreän siirtymän alalla. Seuraavassa vaiheessa neljää valittua kohdetta pyydetään esittelemään ehdokkuutensa eurooppalaisen tuomariston edessä. Eurooppalainen tuomaristo valitsee yhden voittajan, vuoden 2023 Euroopan huippuosaamisen kohteen, joka palkitaan marraskuussa 2022.

Voittajakohde asemoidaan matkailun kestävyyden edelläkävijänä, joka on sitoutunut Euroopan Green Deal -tavoitteisiin, ja se saa asiantuntevaa viestintä- ja bränditukea EU:n tasolla koko vuoden 2023 ajan.

Viimeisimmät uutiset löytyvät European Destinations of Excellence -sivustolta.

 

Lähde: European Destinations of Excellence 

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X