European Tourism Conventionissa pohdittiin matkailun tulevaisuutta

Euroopan komissio järjesti European Tourism Convention -tapahtuman maanantaina 12.10. Tapahtuman tarkoituksena oli pohtia eurooppalaisen matkailun tulevaisuutta ja luoda tiekartta, jolla kuljetaan kohti kestävää, innovatiivista ja joustavaa matkailun ekosysteemiä ‘European Agenda for Tourism 2050’.

Aamuistunto oli omistettu kolmelle rinnakkaiselle workshopille, jotka käsittelivät teemoja

1. Safe and Seamless Tourism Experience
2. Greener Holidays
3. Tourism Powered by Data.

Workshopien tuloksena oli 10 avaintoiminnon tunnistaminen kullakin toimialueella.

Tämän linkin kautta näet toimet äänestetyssä tärkeysjärjestyksessä. Niitä hyödynnetään ‘European Agenda for Tourism 2050’ laatimisessa.

SMALin toimistosta Jenni Kemppainen oli mukana Tourism Powered by Data -workshopissa yhden ’työpajan’ fasilitaattorina, työpajoja oli yhteensä kolme. Hänen tehtävänä oli johdattaa oman työpajansa keskustelua ja varmistaa sen onnistuminen sekä tuoda esille SMALin tärkeänä pitämät toimet. Työpajan ja koko workshopin yhdeksi tärkeimmistä avaintoiminnoista nostettiin SMALin esittämä osaamisen kehittäminen.

Iltapäivällä järjestettiin täysistunto, jossa eri sidosryhmät (mm. komissio, jäsenvaltioiden ja alueiden edustajat jne.) oli kutsuttu jakamaan ajatuksia toimista, jotka ovat ensisijaisia joustavamman, digitaalisen ja vihreämmän matkailun kannalta. Monet puhujat korostivat tarvetta entistä koordinoidumpiin matkustusrajoituksiin, hätäapuun ja investointeihin vihreän ja digitaalisen siirtymän helpottamiseksi (osaaminen jne.), yhteisiin kriisitilanteiden mekanismeihin sekä kokonaisvaltaista lähestymistapaa matkailuun. Täysistunnon videotallenne nähtävillä täällä.

Komissaari Breton päätti tilaisuuden korostaen jälleen, että EU:n budjeteissa on jäsenvaltioille jaettavaa rahaa. Jäsenvaltioiden tulee sisällyttää matkailu kansallisiin elvytyssuunnitelmiinsa, jotka komissio hyväksyy.

Yli 60 EU:n matkailualan sidosryhmää, mukaan lukien ECTAA, ovat julkaisseet Tourism Manifeston , jossa jäsenvaltioita kehotetaan tukemaan matkailuteollisuutta. Liitteenä asiasta julkaistu tiedote.

 

Lähde: SMAL

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X