FCM Amadeuksen ja Sabren kumppaniksi NDC:n kehittämisessä

Yksi maailman suurimmista liikematkatoimistoista, FCM Travel Solutions (www.fcm.travel), on ottanut vaikuttavan roolin NDC:n (New Distribution Capabilities) kehittämisessä liikematkasektorille maailmanlaajuisesti.

NDC on matkailualan hanke, jonka IATA (International Airline Passenger Association) on lanseerannut tukemaan uuden XML-pohjaisen tiedonsiirtostandardin kehittämistä ja käyttöönottoa markkinoilla.

NDC:n avulla voidaan tehostaa lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen välistä viestintää, tarjota asiakkaille entistä enemmän personoitua matkasisältöä jo tutussa toimintaympäristössä sekä parantaa varauskokemusta.

FCM on valittu maailmanlaajuisen teknologiayhtiö Sabren Beyond NDC- ohjelman kehityskumppaniksi.

FCM osallistuu Sabren kanssa ratkaisujen suunnitteluun, integrointiin ja testaukseen. Beyond NDC-ohjelma varmistaa, että lentoyhtiöiden tulevissa varauksissa optimoidaan kaikkien jakelukanavien ominaisuudet, mikä antaa FCM:n asiakkaille mahdollisuuden käyttää NDC-yhteensopivaa tuotetta nopeasti ja helposti.

Yhteistyöhön myös Amadeuksen kanssa

FCM aloitti myös ensimmäisenä matkatoimistoyhteistyön teknologiatoimittaja Amadeuksen kanssa NDC-X-ohjelman kehittämisessä.

FCM testaa lentoyhtiöiden kanssa NDC-sisällön integroitumista Amadeus Selling Platform Connect -ratkaisuun. Näin FCM voi tarjota entistä laajemman hintavalikoiman sekä NDC-sisältöä jo tutussa teknologiaympäristössä. Lisäksi Amadeus on kehittänyt FCM Travel Solutionsin uuden online-varausjärjestelmän SEEQAn, joka on rakennettu Amadeuksen cytric matka- ja kustannustyökaluille.

FCM Travel Solutionsin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

”Uskomme, että NDC:llä tulee olemaan tärkeä rooli liikematkustuksessa. Siksi ensisijainen tavoitteemme on varmistaa, että asiakkaamme hyötyvät kaikista NDC:n tuomista mahdollisuuksista. Monet näyttävät odottavan lyhyen aikavälin hyötyä NDC:n integroinnista. Meidän strategiamme on paljon laajempi. Tavoitteemme on ohjata NDC-etenemissuunnitelmaa maailmanlaajuisesti seuraavan vuoden aikana, ottaa johtava asema teknologiakumppaniemme Amadeuksen ja Sabren kanssa ja suunnitella NDC-yhteensopiva varausratkaisu, joka sopii parhaiten asiakkaillemme”, sanoo FCM Travel Solutionsin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X