Hyppää sisältöön
· Leena

FCM Amadeuksen ja Sabren kumppaniksi NDC:n kehittämisessä

Yksi maailman suurimmista liikematkatoimistoista, FCM Travel Solutions (www.fcm.travel), on ottanut vaikuttavan roolin NDC:n (New Distribution Capabilities) kehittämisessä liikematkasektorille maailmanlaajuisesti.

NDC on matkailualan hanke, jonka IATA (International Airline Passenger Association) on lanseerannut tukemaan uuden XML-pohjaisen tiedonsiirtostandardin kehittämistä ja käyttöönottoa markkinoilla.

NDC:n avulla voidaan tehostaa lentoyhtiöiden ja matkatoimistojen välistä viestintää, tarjota asiakkaille entistä enemmän personoitua matkasisältöä jo tutussa toimintaympäristössä sekä parantaa varauskokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FCM on valittu maailmanlaajuisen teknologiayhtiö Sabren Beyond NDC- ohjelman kehityskumppaniksi.

FCM osallistuu Sabren kanssa ratkaisujen suunnitteluun, integrointiin ja testaukseen. Beyond NDC-ohjelma varmistaa, että lentoyhtiöiden tulevissa varauksissa optimoidaan kaikkien jakelukanavien ominaisuudet, mikä antaa FCM:n asiakkaille mahdollisuuden käyttää NDC-yhteensopivaa tuotetta nopeasti ja helposti.

Yhteistyöhön myös Amadeuksen kanssa

FCM aloitti myös ensimmäisenä matkatoimistoyhteistyön teknologiatoimittaja Amadeuksen kanssa NDC-X-ohjelman kehittämisessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FCM testaa lentoyhtiöiden kanssa NDC-sisällön integroitumista Amadeus Selling Platform Connect -ratkaisuun. Näin FCM voi tarjota entistä laajemman hintavalikoiman sekä NDC-sisältöä jo tutussa teknologiaympäristössä. Lisäksi Amadeus on kehittänyt FCM Travel Solutionsin uuden online-varausjärjestelmän SEEQAn, joka on rakennettu Amadeuksen cytric matka- ja kustannustyökaluille.

FCM Travel Solutionsin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

”Uskomme, että NDC:llä tulee olemaan tärkeä rooli liikematkustuksessa. Siksi ensisijainen tavoitteemme on varmistaa, että asiakkaamme hyötyvät kaikista NDC:n tuomista mahdollisuuksista. Monet näyttävät odottavan lyhyen aikavälin hyötyä NDC:n integroinnista. Meidän strategiamme on paljon laajempi. Tavoitteemme on ohjata NDC-etenemissuunnitelmaa maailmanlaajuisesti seuraavan vuoden aikana, ottaa johtava asema teknologiakumppaniemme Amadeuksen ja Sabren kanssa ja suunnitella NDC-yhteensopiva varausratkaisu, joka sopii parhaiten asiakkaillemme”, sanoo FCM Travel Solutionsin maajohtaja Anne-Marjut Väänänen.

Leena