Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finbo Cargo palaa rahtiliikenteeseen

Eckerö Linen m/s Finbo Cargo palaa telakalta m/s Finlandian rinnalle Helsingin ja Tallinnan väliseen rahtiliikenteeseen 6.huhtikuuta. Telakalla aluksen jääluokkaa korotettiin, jotta se voi liikennöidä Suomenlahdella ympäri vuoden.

Rahtialus Finbo Cargo ei kuulu Huoltovarmuuskeskuksen matkustaja-autolauttojen tuen piiriin.

Alus ei toistaiseksi valtion matkustusrajoituksista johtuen kuljeta henkilöliikennettä, eikä henkilöliikenteen ajoneuvoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Olemme tyytyväisiä siihen, että pystymme tuomaan rahtialuksemme liikenteeseen tässä tilanteessa, jossa matkustajaliikenne on keskeytynyt ja reitiltä on poistunut merkittävä määrä rahtikapasiteettia. COVID-19-tilanteesta johtuen Finbo Cargo liikennöi toistaiseksi pelkästään rahtialuksena ja poikkeuksellisesti Muugan sataman sijasta Tallinnan Vanhaan satamaan”, kertoo Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen.

Myös M/s Finlandia jatkaa liikennettään poikkeusaikataululla 38 kertaa viikossa. Sekä m/s Finbo Cargolla että m/s Finlandialla lääkekuljetukset priorisoidaan siten, että lääkerekat merkitään erityisillä tunnuksilla ja ne lastataan sekä puretaan ensimmäisenä.

Alukset liikennöivät viisi edestakaista vuoroa päivässä Helsingin ja Tallinnan välillä.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: Eckerö Line

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.