Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnair alkaa laskuttaa matkustamoon tuotavasta matkatavarasta

Kesäkuusta alkaen uusi Superlight-lippu korvaa Economy Light -lipun Finnairin Euroopan sisäisillä matkoilla.
Tämä koskee uusia lippuja, jotka on ostettu 1.6.2023 tai sen jälkeen.

Superlight-lippu sisältää yhden pienen, istuimen alla kuljetettavan laukun (40cm x 30cm x 15cm), eikä muuta.
Myös lentoasemalla tehdyt ostokset sisältyvät tähän, eli niiden pitää mahtua istuimen alle laitettavaan laukkuun.

Voit ostaa Superlight-lippuun isomman käsimatkatavaran (55cm x 40cm x 23cm) lisäpalveluna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnair Plus Silver-, Gold-, Platinum- ja Platinum Lumo -jäsenet saavat tämän isomman käsimatkatavaran tasoetuna Superlight-lipulla matkustaessaan.

Pienen laukun sekä isomman käsimatkatavaran sisältävä Light-lippu on jatkossakin saatavilla Finnairin kaukolennoille ja Euroopan-lentojen bisnesluokkaan.

Sekä kaukolennoilla että Euroopan liikenteessä tarjolla oleva Classic-lippu puolestaan sisältää pienen laukun, isomman käsimatkatavaran ja ruumaan menevän matkatavaran. Standardikokoisen ruumaan menevän laukun maksimimitat ovat 90cm x 75cm x 45cm ja maksimipaino 23 kg.

Lisäksi Finnair pienentää bisnesluokan lippuihin kuuluvaa matkatavaramäärää, ja samalla Finnair Plus -tasojäsenten matkatavaraetuihin tulee muutoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bisnesluokassa matkustavien sallittu matkatavaramäärä pienenee sekä Euroopan- että kaukolennoilla. Bisnesluokassa matkustaessa voi ottaa mukaan yhden käsimatkatavaran (55cm x 40cm x 23cm) ja pienen laukun (40cm x 30cm x 15cm), jotka painavat yhteensä enintään 8 kg.

Business Classic- ja Flex-lippuihin sisältyy myös yksi ruumaan menevä laukku.

Lisämatkatavaroita voi ostaa lisäpalveluna.

Kaikki erikoismatkatavarat, kuten golflaukut ja sukset sekä painavat enintään 32 kg painavat laukut, ovat saatavilla vain lisäpalveluna.

 

Lähde: Finnair

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.