Hyppää sisältöön
· Leena

Finnair code-share yhteistyöhön Juneyao Airin kanssa

Finnair ja Juneyao Air ovat tehneet sopimuksen codeshare-yhteistyöstä Helsingin ja Shanghain välisillä lennoillaan sekä joillakin Juneyao Airin reiteillä Kiinassa ja Finnairin reiteillä Suomessa.

Uusi codeshare-sopimus lisää kahdeksan uutta kohdetta Finnairin Kiinan-verkostoon. Finnairin asiakkaat voivat 28. kesäkuuta 2019 alkaen lentää Juneyao Airin jatkolennoilla Shanghaista Harbiniin, Shenyangiin, Dalianiin, Qingdaoon, Xi’aniin, Chongqingiin, Kunmingiin, Xiameniin ja Fuzhoon.
Lisäksi Finnairin lentokoodi AY lisätään Juneyao Airin reiteille Nanjingin ja Xi’anin sekä Chongqingin ja Zhangjiajien välillä.

Vastaavasti Juneyao Airin lentokoodi HO lisätään Finnairin Shanghain-reitille sekä kotimaan reiteille Helsingistä Ivaloon, Rovaniemelle, Kemiin, Kuopioon ja Ouluun.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudet codeshare-lennot ovat varattavissa 16. toukokuuta 2019 alkaen.

”Tämä yhteistyö tuo asiakkaillemme enemmän kohteita ja sujuvia yhteyksiä Kiinassa”, sanoo Christian Lesjak, Finnairin verkko- ja resurssienhallintajohtaja. ”Lennämme nyt kesäkaudella Kiinaan jopa 42 vuoroa viikossa, mukaan lukien päivittäiset lennot Shanghaihin. Suomesta ja erityisesti Lapista on tullut kiinalaisten matkailijoiden suosima kohde, joten näemme varmasti paljon Juneyaon asiakkaita myös Finnairin kotimaan lennoilla.”
”Yhdistämällä Juneyao Airin ja Finnairin verkostot voimme tarjota enemmän vaihtoehtoja, ja paremmat yhteydet Kiinan ja Suomen välillä. Uskomme yhteistyön hyödyttävän molempia yhtiöitä”, kertoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji.

Juneyao Air Co., on yksi johtavista yksityisomistuksessa olevista lentoyhtiöistä Kiinassa. Syyskuussa 2006 perustettu lentoyhtiö omistaa 72 lentokoneen laivaston, joka koostuu Airbus A320 -sarjan suihkukoneista ja Boeing 787 Dreamliners -koneista. Juneyao Air on “ystävällinen lentomatkustuskokemuksen tarjoaja”, ja sillä on yli 120 reittiä, jotka yhdistävät Kiinassa suurkaupunkeja sekä naapurimaita. Juneyao Airilla on tukikohdat Shanghaissa ja Nanjingissä.

Vuonna 2018 Juneyao Air kuljetti yli 18 miljoonaa matkustajaa. Juneyao Airista tuli ensimmäinen Star Alliance Connecting Partner toukokuussa 2017 ja se aloitti FFP-yhteistyön Star Alliancen jäsenten Air Chinan, Air Canadan, ANAn, EVA Airin, Singapore Airlinesin, United Airlinesin ja Shenzhen Airlinesin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde Finnair
Kuva Finavia
Leena