Hyppää sisältöön
· Leena

Finnair esittelee NDC Partner Program –ohjelman matkatoimistoille

Finnair uudistaa jakelustrategiaansa tämän vuoden aikana ja tarjoaa jatkossa laajemman tarjonnan matkatoimistoille, jotka sitoutuvat Finnairin uuteen NDC Partner Program –ohjelmaan. Uudistus on linjassa markkinoiden kehityksen ja asiakkaiden ostokäyttäytymisen muutoksen kanssa.

Matkatoimistot, jotka liittyvät Finnairin NDC Partner Program –ohjelmaan voivat valita seuraavista vaihtoehdoista:

  • Direct Connect, eli suora yhteys Finnairin inventaarioon NDC API:n kautta
  • NDC-teknologiaa käyttävien alustojen käyttö
  • Finnair Light Agency Platform –ratkaisu pienemmille toimistoille (esitellään vuonna 2020)

Finnair on tässä ohjelmassa tehnyt yhteistyötä myös globaalien jakelujärjestelmien (GDS) kanssa, jotka tarjoavat NDC-yhteyden Finnairin sisältöön. Matkatoimistot, jotka sitoutuvat Finnairin NDC Partner Program –ohjelmaan saavat GDS-työkalujen avulla jo siirtymäaikana pääsyn laajempaan Finnair-tarjontaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uskomme, että uudet jakeluratkaisut hyödyttävät kaikkia ketjun toimijoita, ja me haluamme ratkaisumme palvelevan kaikkia osapuolia”, sanoo Finnairin digitaalisesta myynnistä ja jakelusta vastaava johtaja Rogier van Enk. “Uudet ratkaisut saavat nopeasti jalansijaa, ja tämä vuosi on meille tärkeä, kun tavoittelemme jakelun yksinkertaistamista ja tehostamista NDC:n, ONE Orderin ja muiden hankkeiden avulla.”

“Matkatoimistot ovat nyt ja jatkossa tärkeitä kumppaneita Finnairille. Emme usko lisämaksujen olevan oikea tapa edistää NDC:n käyttöönottoa. Teemme yhteistyötä kumppaneidemme kanssa Finnair NDC Partner Program –ohjelman puitteissa ja tuemme heitä siirtymisessä uusiin ratkaisuihin”, van Enk lisää.

Finnair NDC Partner Program –ohjelma tarjoaa laajan Finnair-tarjonnan seuraavilta matkustusmarkkinoilta: Iso-Britannia, Norja, Ruotsi, Saksa, Suomi, Sveitsi ja Venäjä. Näillä markkinoilla Finnair myös tarjoaa omassa finnair.com -kanavassaan kampanjahintoja, joita ei ole saatavilla muissa kanavissa. Muutos ei koske muilta markkinoilta alkavaa matkustusta.

Matkatoimistojen tulee sopia NDC Partner Program –ohjelmaan osallistumisesta Finnairin kanssa heinäkuun 31. päivään mennessä saadakseen pääsyn ohjelman tarjontaan lokakuun 1. päivästä lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Amadeuksesta kerrotaan, että Finnair toimii lentoyhtiöiden eturintamassa integroidessaan Altéa NDC -järjestelmän Amadeus Travel Platform -alustaan, mikä on uusi merkkipaalu Amadeuksen ja Finnairin strategisessa kumppanuudessa.

“Amadeus-käyttäjillemme tämä tarkoittaa, että myös Finnairin NDC-tarjonta on jatkossa saatavilla ja varattavissa Amadeus Travel Platform -alustan kautta.”

Leena