Hyppää sisältöön
Finnairin A350
· Riikka Krenn

Finnair kuljetti tammikuussa 819 800 matkustajaa

Finnairin tammikuun 2024 liikennetiedot on julkaistu. Matkustajaliikenneluvuissa oli parannusta vertailukaudesta kausiluonteisesti hiljaisempana kuukautena, saapumistäsmällisyyteen vaikuttivat vaikeat sääolosuhteet.

Lisäkapasiteettia Japaniin ja Etelä-Koreaan

Finnair kuljetti tammikuussa 819 800 matkustajaa eli 0,4 % enemmän kuin tammikuussa 2023.

Kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä (ASK) mitattuna kasvoi tammikuussa 5,6 % vertailukaudesta. Kun lentokoneiden ulosvuokraukset miehistöineen lasketaan mukaan, kasvua oli 4,0 %. Liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna (RPK) kasvoi 1,3 %. Matkustajakäyttöaste oli 69,2 % laskien 3,0 %-yksikköä vertailukaudesta. Etäisyyteen perustuvissa raportoiduissa liikenneluvuissa ei huomioida suljetusta ilmatilasta aiheutuneita pidempiä lentoreittejä, koska ne ovat isoympyräetäisyyteen pohjautuvia lukuja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aasian-liikenteen tarjonta (ASK) kasvoi vertailukaudesta 13,1 %, mikä johtui esimerkiksi Japanin ja Etelä-Korean lisäkapasiteetista. Pohjois-Amerikan-liikenteen tarjonta pieneni 5,8 %. Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 5,9 %. Lähi-idän kapasiteetti laski 7,3 % pääasiassa peruttujen Israelin-lentojen takia. Kotimaanliikenteen tarjonta kasvoi 0,4 %.

Myydyt henkilökilometrit nousivat vertailukaudesta 3,0 % Aasian-liikenteessä, mutta laskivat 3,7 % Pohjois-Amerikan-liikenteessä. Euroopan-liikenteessä ne nousivat 2,2 %, mutta laskivat Lähi-idän-liikenteessä 0,9 % ja kotimaanliikenteessä 2,4 %.

Tammikuussa Aasian-liikenteessä matkustajakäyttöaste oli 68,5 % ja Pohjois-Amerikan-liikenteessä 67,3 %. Euroopan-liikenteen matkustajakäyttöaste oli 68,9 %, Lähi-idän-liikenteen 79,4 % ja kotimaanliikenteen 63,9 %.

Matkustajamäärät kasvoivat vertailukaudesta Aasian-liikenteessä 0,6 %, mutta pienenivät Pohjois-Amerikan-liikenteessä 4,0 %. Euroopan-liikenteessä matkustajamäärät kasvoivat 3,4 %, mutta pienenivät Lähi-idän-liikenteessä 2,7 % ja kotimaanliikenteessä 5,2 %.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonaisrahti- ja postitonnit nousivat 17,5 % vertailukaudesta Aasian- ja Euroopan-liikenteen kasvaneen kapasiteetin myötä. Myydyt rahtitonnikilometrit nousivat 16,3 %.

Finnairin lennoista 66,2 % (81,2 %) saapui tammikuussa aikataulussa. Saapumistäsmällisyyteen vaikuttivat ennen kaikkea vaikeat sääolosuhteet.

Lähde ja kuva: Finnair

Ikkunapaikan päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn

Riikka Krenn on Ikkunapaikan päätoimittaja, joka seuraa matkailualan tapahtumia tarkalla silmällä ja uteliaalla mielellä.