Hyppää sisältöön
· Leena

Finnair peruu lentoja Postin tukilakkojen vuoksi

Maanantaille ilmoitettu Postin työehtokiistaan liittyvä Ilmailualan Unionin (IAU) tukilakko vaikeuttaa merkittävästi Finnairin lentojen operointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Lakko koskee monia lentotoiminnan kannalta kriittisiä toimintoja, kuten maapalveluita (koneiden kuormaus, purku, tankkaus ja matkatavaroiden käsittely), Finnairin asiakaspalvelua lentoasemalla, lentojen catering-toimintoja ja Finnairin tekniikkaa.

Kun ratkaisua kiistaan ei ole löytynyt, Finnair joutuu perumaan lentoja maanantailta. Sunnuntailta ja maanantaiaamulta on jo peruttu 26 lentoa, ja maanantailta perutaan nyt vielä noin 250 lentoa.  Lista sunnuntailta ja maanantailta perutuista lennoista ja ohjeet asiakkaille löytyy osoitteesta: https://www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet

Finnairin liikenneohjelmassa on maanantaina 25.11. yhteensä 377 lentoa, joista Finnair pyrkii operoimaan noin 120 lentoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Suunniteltu tukilakko vaikuttaa nyt valitettavasti yli kahdenkymmenen tuhannen asiakkaamme matkasuunnitelmiin”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt. ”Olemme äärimmäisen pahoillamme siitä huolesta ja vaivasta, jota tämä tilanne aiheuttaa asiakkaillemme. Pyrimme löytämään asiakkaille korvaavat lennot mahdollisimman pian, mutta näin suuren asiakasmäärän uudelleen reititys valitettavasti vie aikaa.”

Finnair viestii perutuista lennoista asiakkailleen tekstiviestein ja sähköpostein. Finnair tarjoaa asiakkaille, joiden lento on peruttu, uutta reititystä. Koska vaihtoehtoisia lentoja on rajoitetusti, uudelleenreititys voi viedä aikaa. Asiakkaat voivat tarkistaa uuden reitityksensä Finnairin Varaukseni-palvelusta.  Jos sopivaa uutta matkustuspäivää ei löydy, asiakkaat voivat hakea lipun hinnan takaisinmaksua.

 

Leena