Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnair100-juhlavuosi pyörähti käyntiin

Finnair viettää tänä vuonna 100-vuotispäiviään. Yhtiö perustettiin 1.11.1923. Se oli alkuperäiseltä nimeltään Aero Oy, mistä juontuu sen lentotunnus AY.
Nimi Finnair otettiin käyttöön vasta vuonna 1960, kun yhtiö sai ensimmäiset suihkukoneensa ja aloitti ulkomaan markkinoinnin.

Aeron ensimmäinen kone oli Saksassa valmistetun Junkers F 13:n vuonna 1924. Se oli vesilentokone, joka lensi talvisin suksilla ja kesäisin kellukkeilla varustettuna.

Aeron kotikenttä sijaitsi alkujaan Helsingin Katajanokalla ja ensimmäisellä lennollaan Junkers kuljetti postia Helsingistä Tallinnaan. 20-luvulla Suomessa ei vielä ollut maalentokenttiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kerromme tarinoita Finnairin historiasta pitkin tätä juhlavuotta niin lehdessä kuin täällä verkossakin.

Merkkivuoden kunniaksi kaksi Finnairin A350-konetta on saanut muumikuvitukset kylkiinsä. Finnairin juhlavuoden slogan on ”Kohtaamisen iloa vuodesta 1923”, ja koneiden kylkien muumit halaavatkin toisiaan lämpimästi kohtaamisen ilosta.

Katso tästä kuinka A350 -koneet OH-LWP ja OH-LWO saivat teippaukset kylkiinsä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.