Finnairille uusi sopimus SAFista

Finnair on allekirjoittanut uusiutuvan polttoaineen ostosopimuksen Coloradossa toimivan uusiutuvien polttoaineiden valmistajan Gevo Inc:n kanssa. Sopimus sisältää 26,5 miljoonan litran vuosittaisen uusiutuvan lentopolttoaineen (Sustainable Aviation Fuel, SAF) oston viideksi vuodeksi vuodesta 2027 alkaen. Sopimuksen odotettu arvo on 192 miljoonaa dollaria viiden vuoden aikana, mukaan lukien siihen liittyvien ympäristöhyötyjen arvo ja omistajuus. Tämä sopimus on osa oneworld® allianssin suunnitelmaa ostaa jopa 760 miljoonaa litraa uusiutuvaa lentopolttoainetta vuodessa Gevolta.

Finnair käyttää laajaa työkalupakkia päästövähennysten saavuttamiseksi. Keskeisessä roolissa ovat päästöjen vähentäminen lentokoneiden painoa vähentämällä, polttoainetehokkaiden lentomenetelmien kehittäminen, uusiutuvien polttoaineiden käyttö ja päästöhyvitykset, sekä asiakkaiden osallistaminen lentojen päästöjen vähentämiseen. Finnair tutkii aktiivisesti myös uusien teknologioiden käyttöönoton mahdollisuuksia.

”Finnairilla on kunnianhimoiset päästövähennystavoitteet: vuoden 2025 loppuun mennessä tavoitteenamme on puolittaa nettopäästöt vuodesta 2019 ja saavuttaa hiilineutraalius viimeistään vuoden 2045 loppuun mennessä. SAF:lla on tärkeä rooli näiden tavoitteiden saavuttamisessa”, sanoo Finnairin vastuullisuusjohtaja Eveliina Huurre.

“Gevon perusperiaatteena on sisällyttää kestävyys prosessimme jokaiseen vaiheeseen”, sanoo Patrick R. Gruber, Gevon toimitusjohtaja. “Mutta se ei ole staattista vaan paranee jatkuvasti: kehitämme jatkuvasti järjestelmämme jokaista vaihetta vähentääksemme hiili-intensiteettiämme. Tämän odotetaan tekevän edistyneissä uusiutuvissa polttoaineissamme olevan uusiutuvan energian entistä tehokkaammaksi ja vähentämään siten asiakkaidemme hiilidioksidipäästöjä.”

Gevon uusiutuva polttoaine on valmistettu syötäväksi kelpaamattomista maissituotteista, jotka käsitellään etanoliksi, joka muunnetaan sitten uusiutuvaksi lentopolttoaineeksi. Polttoainetta käytetään book and claim -periaatteella Finnairin lennoilla Los Angelesista.

Finnair on myös tehnyt Aemetiksen kanssa ostosopimuksen yhteensä 66 miljoonasta litrasta sekoitettua uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitettavaksi vuosina 2025–2032.

Suomessa Finnair tekee yhteistyötä Nesteen kanssa lisätäkseen SAF:n käyttöä ja vähentääkseen siten lentämisen hiilidioksidipäästöjä.

 

Lähde: Finnair

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X