Hyppää sisältöön
· Leena

Finnairin lennoilla voi kompensoida päästöjä

Finnairin asiakkaat voivat nyt hyvittää lentonsa hiilidioksidipäästöt tukemalla päästövähennysprojektia tai vähentää niitä ostamalla biopolttoainetta.

Push for change -palvelu on saatavilla Finnairin nettisivuilla osoitteessa www.finnair.fi/pushforchange, ja maksamiseen voi käyttää myös Finnair Plus -pisteitä.  

Päästöhyvitysmaksu on 1 euro edestakaisesta kotimaan lennosta, 2 euroa edestakaisesta Euroopan lennosta ja 6 euroa edestakaisesta kaukolennosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maksu on laskettu keskimääräisen päästömäärän ja projektissa aikaansaadun hiilidioksiditonnin vähentämisen kustannuksen perusteella.  

Finnairin päästövähennysprojekti edistää polttoainetehokkaiden liesien käyttöönottoa Mosambikissa. Tehokkaat liedet vähentävät hiilen kulutusta ja paikallisten metsien hakkuuta polttoaineeksi.

Tuen välittää projektille lyhentämättömänä Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO.  

Toinen vaihtoehto on päästöjen vähentäminen biopolttoaineostolla. Biopolttoaineen käyttö vähentää päästöjä raaka-aineesta riippuen 60-80%.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asiakas voi ostaa biopolttoainetta 10, 20 tai 65 eurolla sen mukaan, haluaako vähentää edestakaisin kotimaan lennon, Euroopan lennon vai kaukolennon päästöjä.  

Finnair hyvittää myös oman henkilöstönsä työmatkustamisen tuottamat hiilidioksidipäästöt päästövähennysprojektia tukemalla.  

Finnairin biopolttoainekumppani on SkyNRG, ja biopolttoaine valmistetaan käytetystä keitinrasvasta Kaliforniassa.

Leena