Hyppää sisältöön
· Leena

Finnairin päästöhyvityspalveluun kotimaisia vaihtoehtoja

Finnair on solminut aiesopimukset Compensate-palvelun ja Osuuskunta Lumimuutoksen (Snowchange Cooperative) kanssa ja aikomuksena on tuoda nämä vaihtoehdot osaksi Finnairin Push for change -palvelua vielä tämän vuoden aikana.   

Compensate (Kompensäätiö sr) on 2018 perustettu voittoa tavoittelematon säätiö, joka keskittyy ilmastonmuutosta torjuvaan työhön mahdollistamalla kompensoinnin arjen ostopäätösten yhteydessä rakentaen siten mahdollisuutta hiilinegatiiviseen elämään.  Compensate ohjaa kompensoinnista säätiölle kertyneet varat täysimääräisesti hiilidioksidin vähentämiseen ilmakehästä.  

Osuuskunta Lumimuutos on suomalainen voittoa tavoittelematon tiede- ja luontojärjestö, joka toimii Siperiassa, Grönlannissa, Kanadassa, Alaskassa ja Suomessa. Lumimuutos on jo 20 vuoden ajan ollut ilmastonmuutoksen torjunnan edelläkävijä tutkimuksen ja ennallistamisen saralla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Soiden rooli hiilinieluina pohjoisella havumetsävyöhykkeellä on keskeinen, ja niillä on myös globaalia merkitystä,” sanoo dosentti Tero Mustonen Osuuskunta Lumimuutoksesta. ”Ennallistamalla suoluontoa saadaan aikaan uusia nieluja sekä elintilaa eri lajeille, jotka ovat ahtaalla ilmastonmuutoksen edessä. Ennallistetut suot ovat myös hyvin merkityksellisiä paikallisyhteisöille. Landscape Rewilding on Suomen historian suurin yksityismaiden ennallistamisohjelma, ja olemme erittäin innoissamme Finnairin panostuksesta ja mukaantulosta.

Finnairin Push for change –palvelun kautta Finnairin asiakkaat voivat tukea osuuskunnan Landscape Rewilding -projektia, jossa ennallistetaan suomalaisia soita ja kosteikkoluontoa. Pohjoisen havumetsäalueen suot ovat Amatsonin sademetsiin verrattavia hiilinieluja ja monimuotoisuuden ylläpitäjiä.  

Finnairin Push for change -päästöhyvitys– ja biopolttoainepalvelulla lentomatkustajat voivat hyvittää lentonsa hiilidioksidipäästöt tukemalla päästövähennyshankkeita tai vähentää niitä tukemalla biopolttoaineostoja.

Palvelu löytyy FinnairShopista https://www.finnairshop.com/fi ja sen maksamiseen voi myös käyttää Finnair Plus – pisteitä. Maksut ohjautuvat suoraan päästövähennysprojekteihin tai biopolttoaineostoihin

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena