Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnairin uusi non-schengen lounge

Finnair on avannut entistä suuremman Business Loungen Helsinki-Vantaan lentoaseman non-Schengen alueella.

”Helsinki-Vantaan matkustajamäärät ovat kasvaneet, ja uudet loungetilat tarjoavat nyt enemmän tilaa ja yhteensä yli 200 asiakaspaikkaa lisää,” sanoo Karim Al-Soufi, joka johtaa Finnairin asiakaskokemusta lentokentillä.

Uuden loungetilan estetiikka esittelee Finnairin uuden muotokielen, joka perustuu pohjoisiin, puhtaisiin linjoihin, luonnonmateriaaleihin ja tekstuuriin. Yleisilme on aiempaa lämpimämpi ja ihmisläheisempi. Huonekaluvalikoimasta löytyy sekä moderneja että klassisia aikaa kestäviä vaihtoehtoja arvostetuilta pohjoismaisilta brändeiltä, kuten sisääntuloalueen Eero Aarnion pallotuolit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asiakkaat pääsevät nauttimaan pohjoisista mauista kauden parhaista paikallisista tuotteista koostuvalla ruokalistalla. Loungen aterioista vastaa Fazer, jonka keittiömestarin kokkailua pääsee seuraamaan ruokailutilan vieressä olevasta avokeittiöstä. Vaihtuva menu koostuu kolmesta pääruoasta, kuudesta salaatista ja laajasta jälkiruokavalikoimasta. Lämpimissä ruoissa on tarjolla niin liha-, kala- kuin kasvisvaihtoehdotkin.

Täyden palvelun baari palvelee asiakkaita ruuhka-aikoina, ja tarjolla on entistä tasokkaampi juomavalikoima. Juomapisteitä löytyy eri paikoista ympäri loungea ja kahvialueelta voi helposti napata juotavaa mukaan myös kiireessä.

Uusi lounge on jaettu erilaisiin pienempiin tiloihin asiakkaiden tarpeiden ja tekemisen mukaan. Mitä pidemmälle loungeen kulkee, sitä hiljaisemmaksi ja rauhallisemmaksi tila muuttuu. Tarjolla on erilaisia istumapaikkoja isommista ryhmätiloista yksittäisiin istuimiin. Perheille suunnatusta tilasta löytyy pelejä ja tekemistä myös lapsiasiakkaille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähes jokaiselta istuinpaikalta löytyy pistorasia. Tarjolla on myös äänieristettyjä puhelinkoppeja sekä printteri. Suihkua kaipaaville löytyy viisi uudistettua, tabletilla varattavaa peseytymistilaa, joissa on L:a Bruketin pesutuotteet.

Business Loungeen ovat tervetulleita businessluokan matkustajat sekä Finnair Plus Gold – ja oneworld Sapphire -jäsenet silloin, kun lento lähtee non-Schengen alueelta ja on oneworld-allianssin operoima ja markkinoima.

Kaikki muut asiakkaat voivat myös ostaa pääsyn loungeen ruuhka-aikojen ulkopuolella joko etukäteen tai loungen vastaanotosta. Loungessa on yhteensä 600 asiakaspaikkaa.

Lounge on avoinna joka päivä klo 5:30-24:00.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.