Hyppää sisältöön
· Leena

Finnish Travel Gala

Olipa hieno ilta.

Suomalaisia matkailutekoja ja ilmiöitä juhlittiin ensimmäisessä Finnish Travel Galassa torstai-iltana 21.9. tapahtumaravintola Bankissa, Helsingissä.

Suomi 100-hengessä jaettiin tunnustuksia tinkimättömästä työstä Suomikuvan nostajina ja matkailullisina innoittajina seitsemässä eri kategoriassa. Niiden lisäksi jaettiin kaksi erikoispalkintoa.
Palkitut edustavat laajasti sitä, mitä kaikkea matkailuun ja uuden kokemiseen kuuluu. Kestävä kehitys oli vahvasti läsnä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Palkitut ovat:

 

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden innovaatio: Allas Sea Pool

Yleisön ja raadin perusteluja: Tämä kunniakirja annetaan tunnustuksena innovaatiosta, joka ennakkoluuloista huolimatta on osoittautunut onnistuneeksi palvelukokonaisuudeksi. Allas-kokonaisuus tuo Helsinkiä esiin täysin uudella tavalla ja näkökulmalla. Se on monipuolinen kokonaisuus, joka tarjoaa niin ruumiin- kuin hengenravintoa. Allas kiehtoo ja houkuttelee sekä turisteja että paikallisia.

Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus: Metsähallituksen kansallispuistot

Yleisön ja raadin perusteluja: Tämä kunniakirja annetaan tunnustuksena Metsähallituksen kansallispuistoissa tehdylle pitkäjänteiselle työlle, jossa on panostettu asiakasystävällisyyteen ja siihen, miten kansallismaisemat koetaan ja miten kansallispuistoissa liikutaan. Kansallispuistot järvineen, metsineen ja luontopolkuineen tarjoavat henkireiän niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden Suomi-kuvan nostaja: Slush

Yleisön ja raadin perusteluja: Tämä kunniakirja annetaan tunnustuksena panoksesta myönteisen Suomi-kuvan viemisestä maailmalle. Slush on luonut startup-yrityksiä, myös matkailualalle, ja tuonut Suomeen investointeja sekä rahoitusta. Vuoden 2016 räväkkä englanninkielinen mainosjuliste herätti kansainvälisessä mediassa paljon myönteistä huomiota Suomea kohtaan mielenkiintoisena ja omaperäisenä maana.

 

 

Koukuttavin läsnäolo sosiaalisessa mediassa: WWF:n Norppalive; wwwf.fi/norppalive/

Yleisön ja raadin perusteluja: Tämä kunniakirja annetaan tunnustuksena palvelusta, joka jakaa mielenkiintoisella ja koukuttavalla tavalla tietoa uhanalaisista eläimistä. Norppalive on ilmiö, joka on kiinnostanut mediaa ja suurta yleisöä niin Suomessa kuin maamme rajojen ulkopuolella.

Vuoden vastuullinen toimija: Finnair

Yleisön ja raadin perusteluja: Tämä kunniakirja annetaan tunnustuksena Finnairin pitkäjänteisestä ja monipuolisesta työstä kestävän kehityksen parissa. Finnairin toiminta kestävän kehityksen puolesta on kansainvälistä huippua omalla alallaan. Finnair on mukana aktiivisena toimijana useissa paikallisissa ja kansainvälisissä yhteisöissä ja hankkeissa, joilla tähdätään entistä kestävämpään ilmailualan kehitykseen.

 

 

Vuoden matkailuyritys: Visit Rovaniemi  

Yleisön ja raadin perusteluja: Tämä kunniakirja annetaan tunnustuksena Visit Rovaniemen taidosta toimia alan yrityksiä yhteen kokoavana toimijana ollen hieno esimerkki onnistuneesta alueellisesta yhteistyöstä, jonka onnistuminen ei ole itsestäänselvyys. Visit Rovaniemi tekee erinomaista kansainvälistymistyötä niin Euroopassa, Aasiassa kuin muualla maailmalla ja näkyy koukuttavalla tavalla niin sosiaalisen median kuin muiden markkinointikanavien kautta.

 

Yleisön suosikki kahdeksastatoista short list -ehdokkaasta: Äitiyspakkauksen kansainvälinen näkyvyys

Suomen kansa äänesti Finnish Travel Galan 2017 yleisön suosikiksi ehdolla olleesta kahdeksastatoista palkintoehdokkaasta Äitiyspakkauksen kansainvälisen näkyvyyden.

Ääniä annettiin yhteensä noin 6 500 ja Äitiyspakkaus sai yli 20 prosenttia äänistä.


Lisäksi raati antoi vielä kaksi erikoistunnustusta: Finnish Travel Galan Erikoismaininta palkintokategoriasta Vuoden Suomi-kuvan nostaja

VR:n Kiss-some-näkyvyydelle

Raadin perusteluja: Tämä erikoismaininta annetaan tunnustuksena VR:n Youtube-tempauksesta rock-yhtye KISSin konsertin aikana huhtikuussa 2017. Tempaus toi Suomelle myönteistä kansainvälistä näkyvyyttä ja tavoitti pienessä ajassa yli puoli miljoonaa katsojaa.

Finnish Travel Galan erikoispalkinto Olympia Kaukomatkatoimistolle

Raadin perusteluja: Tämä erikoispalkinto annetaan tunnustuksena perheyrityksen ansiokkaasta historiasta suomalaisen kaukomatkailun uranuurtajana. Olympia Kaukomatkatoimisto on vuosikymmenten ajan antanut merkittävän panostuksensa myös alan toimialajärjestön – Suomen matkatoimistoalan liitto SMALin – toimintaan. Olympia Kaukomatkatoimiston julkaisema kaukomatkailun historiikki on kulttuuriteko, joka tuo myönteistä näkyvyyttä koko toimialalle.

 

 

 

 

 

 

 

Alla tunnelmia gaala-illasta.
Kuvat Justyna Klorek

 

 

 

 

Leena