Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnlinesille toinen alus Irlanti–Belgia-liikenteeseen

Rahtikapasiteetin kasvaneen kysynnän myötä Finnlines tuo toisen rahtilaivan reitille Rosslare, Irlanti, ja Zeebrügge, Belgia.

Vastatakseen asiakkaiden kasvaneeseen kuljetustarpeeseen Finnlines vahvistaa Irlannin ja Belgian välistä rahtiliikennettään tuomalla reitille toisen roro-aluksen. MS Finnpulp aloittaa reitillä jo  liikennöivän MS Finnwaven kanssa viikolla 8. Finnpulp lähtee ensimmäisen kerran Zeebrüggesta 23.2.2023.

Finnlines avasi uuden reitin Rosslaren ja Zeebrüggen välillä heinäkuussa 2022. Irlantilaiset liikenteenharjoittajat ovat ottaneet palvelun hyvin vastaan, sillä se tarjoaa tärkeän yhteyden Irlannin teollisuudelle. Zeebrüggessa tapahtuvan uudelleenlastauksen kautta Irlanti-yhteys on myös Suomen, Saksan, Viron ja Espanjan kaupan ja teollisuuden sekä koko Grimaldi-konsernin verkoston käytössä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Lisäämme Irlannin ja Belgian väliselle reitillemme yhden lisälähdön molemmista satamista, koska kysyntä on kasvanut. Olemme iloisia voidessamme tarjota lisäkapasiteettia ja toisen laivan myötä voimme palvella entistä paremmin Irlannin ja Euroopan markkinoita. Tarjoamme Irlannin kaupan ja teollisuuden toimijoille, joiden liiketoiminta on riippuvainen luotettavista merikuljetuspalveluista, sujuvan meriyhteyden Manner-Eurooppaan”, toteaa Finnlinesin linjapäällikkö Antonio Raimo.

Finnpulpin rahtikapasiteetti on 3 259 kaistametriä, mikä vastaa noin 225 perävaunua. Finnwaven rahtikapasiteetti on 4 192 kaistametriä eli noin 300 perävaunua. Kummassakin aluksessa on myös tilaa 12 kuljettajalle.

Lähde: Finnlines

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.