Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnsirius lähtee neitsytristeilylleen 15.9.

Finnlinesin uusin lippulaivan Finnsiriuksen kastetilaisuutta vietettiin Naantalissa 13.9. ja neitsytristeilylleen alus lähtee 15.9. aamulla Naantali-Långnäs-Kapellskär -reitille.

Finnsirius on ensimmäinen Finnlinesin Superstar-luokan rahti- matkustajalaivoista. Sisaralus Finncanopus tulee samalle reitille ensi vuonna. Yhdessä nämä alukset ovat Finnlinesin laivaston suurimmat alukset. Niissä on tilaa 1100 matkustajalle ja 5200 kaistametriä rahdille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Finnlinesin matkustajaliikenteestä vastaava johtaja Marco Palmu on innoissaan uusista aluksista. ”Laivamme ovat ehdottomasti syksyn mielenkiintoisin uutuus Suomen ja Ruotsin välisessä matkustajaliikenteessä. Uusien laivojen myötä matkustajakapasiteettimme tällä reitillä tulee tuplaantumaan. Meillä todella pääsee kokemaan meren ja aidon saaristotunnelman, sillä uusilla laivoilla on isoja panoraamaikkunoita joka puolella.”

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnsiriuksella on peräti seitsemän baaria ja ravintolaa. Ruokalistojen suunnittelussa on ollut mukana alan huippuosaaja Henri Alén.

Ensivaikutelma laivasta on todella valoisa ja avara. Isoista panoraamaikkunoista valo ja saaristomaisemat suorastaan tulvivat laivan sisätiloihin. Tyylikkäitä tuoli- ja sohvaryhmiä on runsaasti ympäri laivaa. Värimaailma on hillitty ja luonnonläheinen. Kuparin, messingin ja kullan väriset valaisimet luovat tunnelmaan hieman luksusta. Myös sisustustakkoja löytyy. Laivan yleisötilat on hyttejä lukuun ottamatta keskitetty kaikki kansille 11 ja 12. Kannella 11 on ravintolatilat, taxfree ja laivan info. Kannelta 12 löytyy loungeosasto kokoustiloineen sekä kuntosali ja saunaosasto altaineen.

 

 

 

 

Finnsiriuksen ulkotilojen sisustus poikkeaa selvästi muista meidän merillä seilaavista laivoista. Katosta roikkuvat rottinkituolit ja viihtyisät sohvaryhmät katetuilla terasseilla tuovat mieleen kansainväliset risteilyalukset. Ulkoporeammekin löytyy saunaoston terassilta.

Finnsirius on ensimmäinen kahdesta Superstar-luokan ropax-aluksesta, jotka ovat Finnlinesin laivaston suurimmat alukset. Laivassa on 5 200 kaistametriä rahdille ja tilaa 1 100 matkustajalle. Toisen aluksen, Finncanopuksen, luovutuksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2023 loppuun mennessä.

 

Antti Haukkamaa
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.