Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Flybe teki konkurssin jo toistamiseen

Brittiläinen alueellinen lentoyhtiö Flybe on lopettanut toimintansa jo toistamiseen. Lentoyhtiön omistajat ilmoittivat kutsuneensa pesänhoitajat koolle varhain lauantaiaamuna.

Flybe ilmoitti lyhyessä lausunnossaan, että se on lopettanut toimintansa välittömästi ja että kaikki lennot on peruttu. Flyben kaatui jo toisen kerran alle kolmen vuoden sisällä.

Flybe tarjosi alueellisia lentoja Belfast Cityn, Birminghamin ja Heathrow’n lentoasemilta eri puolille Iso-Britanniaa sekä Amsterdamiin ja Geneveen. Birminghamista käsin toimivalla lentoyhtiöllä oli pieni laivasto, joka koostui kahdeksasta Dash 8 Q400 prior -lentokoneesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ennen pandemiaa Flybe oli tuottanut tappiota noin 20 miljoonaa puntaa vuodessa, kunnes pääomasijoitusyhtiö Cyrus Capital Partnersin johtama yksityinen konsortio, johon kuuluivat Virgin Atlantic ja Stobart Group, lupasi pumpata 100 miljoonaa puntaa vaikeuksissa olevaan lentoyhtiöön.

Flyben brändin muuttamista Virgin Connectiksi suunniteltiin, mutta pandemia antoi lentoyhtiölle kuoliniskun, ja Flybe ilmoitti joutuneensa konkurssiin maaliskuussa 2020.

Lokakuussa 2020 Cyrus Capital ilmoitti kuitenkin suunnitelmista herättää Flybe henkiin, ja seuraavana vuonna uusi lentoyhtiö oli perustettu. Ensimmäinen lento tapahtui 12. huhtikuuta 2022.

Flyben uudet omistajat eivät ole antaneet lisätietoja yhtiön konkurssiin asettamisen päätöksen taustasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.