Frankfurtin lentokentällä testataan uusia matkustajien turvaskannereita

Frankfurtin lentoaseman terminaalin 1 halli A:ssa testataan matkustajille uudenlaista turvaskanneria, jonka läpi käveltäessä nähdään matkustajan vartalossa tai vaatteissa olevat mahdolliset epäilyttävät esineet.

Rohde & Schwarzin R&S QPS Walk2000 on suunniteltu nopeuttamaan turvatarkastuksia. Matkustajat yksinkertaisesti kävelevät skannerin läpi normaaliin tahtiin pysähtymättä. Testaus- ja arviointivaiheen on määrä kestää kuusi kuukautta, ja se antaa Fraportille ja Rohde & Schwarzille tärkeää tietoa järjestelmän optimoimiseksi.

Skanneri tunnistaa kaikenlaiset esineet nopeasti ja kosketuksetta, ja tarjoaa miellyttävämmän turvatarkastuksen. Millimetriaaltotekniikka pystyy myös läpäisemään useita vaatekerroksia, joten matkustajien ei tarvitse esimerkiksi riisua takkeja.

Tekoälyyn perustuva tunnistusohjelmisto tunnistaa automaattisesti metalliset ja ei-metalliset esineet, ja kaikki matkustajissa havaitut poikkeavuudet näytetään tarkasti reaaliajassa sukupuolettomassa avatarissa, mikä vähentää jatkotarkastusten tarvetta. Jos tarkastus kuitenkin on tarpeen, turvahenkilöstö voi keskittyä hälytyksen aiheuttaneisiin alueisiin sen sijaan, että se tutkisi koko matkustajan.

Frankfurtin lentoaseman testivaiheen tarkoituksena on verrata uusia läpikulku-skanneria ja FRA:n lentoasemalle jo asennettuja skannereita.

 

Lähde: Future Travel Experience

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X