GBTA: Liikematkustus elpyy ennakoitua hitaammin

Liikematkustamisen elpyminen vuonna 2021 eteni hitaammin ja varovaisemmin kuin vuosi sitten odotettiin. Maailmanlaajuisen liikematkustusmenojen odotetaan kuitenkin kasvavan voimakkaasti vuonna 2022 ja elpyvän täysin vuonna 2024, jolloin vuosi päättyisi vastaamaan vuoden 2019 lukuja.

Näin arvioi Global Business Travel Association (GBTA), maailman suurin liikematkajärjestö, joka on julkaissut uusimman liikematkustusindeksinsä – BTI™ Outlook – tulokset.

BTI Outlook on vuosittainen tutkimus liikematkustusmenoista ja -kasvusta, johon saadaan arviot 73 maasta 44 toimialalla. Tänä vuonna tutkimukseen on saatu ensimmäistä kertaa arviot myös globaaleilta talousjohtajilta ja liikematkustajilta.

Ennusteet ja analyysit BTI Outlookissa (Yhdysvaltain dollareina):

Maailmanlaajuinen liikematkustustoiminta on alkanut elpyä COVID-19-pandemian aiheuttamasta jyrkästä laskusta. Kun maailmanlaajuiset menot vuonna 2020 laskivat 53,8 prosenttia 661 miljardiin dollariin, niiden odotetaan nousevan 14 prosenttia 754 miljardiin dollariin vuonna 2021. Tämä on hitaampaa kuin GBTA:n edellisessä, tämän vuoden helmikuussa julkaistussa BTI Outlook -raportissa ennustettiin.

Vaikka elpyminen hidastuukin vuonna 2021, vuonna 2022 odotetaan 38 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna. Elpyminen ja patoutunut kysyntä käynnistyy ja maailmanlaajuiset liikematkustusmenot nousevat jälleen yli 1 biljardiin dollariin.

Elpyminen jatkuu vuonna 2023, jolloin maailmanlaajuinen liikematkustus kasvaa 23 prosenttia edellisvuodesta, kun kansainväliset matkat ja ryhmämatkat lisääntyvät entisestään.

Vuoteen 2024 mennessä maailmanlaajuisen liikematkustamisen ennustetaan elpyvän täysin ja päättyvän 1,48 biljardiin dollariin eli hieman yli 1,4 biljardiin dollarin, joka oli ennen pandemiaa vuonna 2019.

Vuonna 2025 maailmanlaajuisen liikematkustuksen kasvun ennustetaan hidastuvan 4,3 prosenttiin – hieman alle 10 vuoden keskimääräisen 5,1 prosentin kasvuvauhdin vuoteen 2020 tultaessa – ja päättyvän vuoden lopussa 1,5 miljardiin biljoonaan dollariin.

 

Lähde: GBTA

Jaa artikkeli:

Tilaa uutiskirjeemme

Liittymällä Ikkunapaikan postituslistalle, saat uutiskirjeen lehtien ilmestymisen välillä, noin 8 kertaa vuodessa.

Haluatko kirjautua ulos?
X