Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Gordon Ramsay makuseikkailut alkavat Suomesta

Sunnuntaina 29. elokuuta klo 21 kannattaa kääntää päälle National Geographic –kanava, mikäli Gordon Ramsayn kokkaukset ja seikkailut kiinnostavat.

Brittiläinen huippukokki Gordon Ramsay kiertää maailmaa Gordon Ramsayn makuseikkailut -sarjassa ja tutustuu eri maiden keittiöiden erikoisuuksiin paikallisten keittiömestarilegendojen johdolla. Uusi kausi alkaa Suomi-jaksolla.

Sarjan ensimmäinen jakso tuo Ramsayn Pohjois-Suomeen. Helsinkiläinen Michelin-keittiömestari ja ravintoloitsija Kim Mikkola perehdyttää ruokaa rakastavan britin suomalaisen gastronomian saloihin. Samalla päästään ihmettelemään myös suomalaisen kulttuurin ja kielen omituisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Kuva: National Geographic/Justin Mandel.

Heti ensi metreillä Ramsay ja Mikkola haastetaan mukaan suopotkupallon naisten peliin. Gourmet-kaksikon ryvettyä perinpohjaisesti rämeessä on aika tutustua suomalaisen suon tarjoamiin hienostuneempiin makuvivahteisiin, kun Mikkola johdattaa Ramsayn marjametsälle ihmettelemään lappilaisten marjojen ainutlaatuista makeutta – ja maistelemaan muurahaiskeon antimia.

Kuva: National Geographic/Justin Mandel.

 

Ramsayn matka jatkuu Tornionjoelle, eikä koskenlaskusta kuivin jaloin selvitä. Saunassa kirjailija Katariina Vuori tutustuttaa brittikokin saunakokkauksen salaisuuksiin. Ramsay pääsee myös kokeilemaan paikallista perinnekalastustekniikkaa, lippousta. Kukkolankosken tunnetuimman herkun, varrassiian, valmistus on huippukokille varsinainen nopeustesti. Ramsay tutustuu myös tynnyritervanpolttoon, vaikka ei heti herkun maulle täysin lämpenekään.

Perinteiseen tapaan jakso huipentuu Ramsayn ja paikallisen kokin, Kim Mikkolan, väliseen kokkaustaistoon. Siinä leikkimieliset loukkaukset lentelevät ja nähdään, ettei edes huippukokilla kaikki aina mene keittiössä ihan putkeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Lähde: The Walt Disney Company

 

 

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.