Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Haaga-Helia ennakoi työvoiman tarvetta

Matkailuala on pitkään jatkuneiden matkustusrajoituksien vuoksi yksi pandemiakriisistä eniten kärsineistä aloista. Haaga-Helian MODULE-hankkeessa lähdetään huhtikuusta alkaen rakentamaan alalle osaamistarpeiden tunnistamisen ja ennakoinnin mallia, jonka tarkoituksena on kehittää alan työvoiman osaamista ja edistää alalle kouluttautuneiden nuorten työllistymistä. Koulutustarjontaa on mahdollista kehittää ja laajentaa nopeasti, jotta se vastaa sen hetkisiä tarpeita.

Pilottivaiheen mallissa uusia koulutusmoduuleja suorittaa sata opiskelijaa. Erityistä huomiota kiinnitetään nuoriin, jotka ovat siirtymässä koulutuksesta työelämään ja joiden osaamistasoa ja työllistymistä voidaan parantaa osaamismoduuleilla. Tarkoituksena on luoda koulutusmoduulit, jotka ehkäisevät opintojen keskeytymistä ja tukevat siirtymävaiheita koulutuksen ja työelämän välillä.

”Uskomme, että Module-järjestelmä edesauttaa siirtymistä koulutuksesta työelämään, koska se tekee osaamisesta helposti tunnistettavaa. Uskomme järjestelmän myös ehkäisevän opintojen keskeytymistä ja syrjäytymistä, koska se tarjoaa sisältöjä, jotka vastaavat tarkasti työelämän tarpeisiin”, kertoo tutkimusaluejohtaja Teemu Moilanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hankkeen toteuttaa Suomen suurin restonomikoulutuksen tarjoaja Haaga-Helia, ja hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä matkailu- ja ravintola-alan yritysten ja niitä edustavien organisaatioiden kanssa.

Hanke käynnistyy huhtikuussa 2021 ja kestää kaksi vuotta. Hankkeen aikana kehitetään 5–10 oppimiskokonaisuutta, moduulia, jotka ovat laajuudeltaan 10–30 opintopistettä.

 

Lähde: Haaga-Helia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.