Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Haaga-Helian Alexandre (Alex) Kostov on poissa

Monelle matkailualan ammattilaiselle vuosien varrella tutuksi ja ystäväksi tullut, Haaga-Helian senior lecturer -nimikkeellä viime vuodet työskennellyt Alexandre ’Alex’ Kostov on poissa. Hän kuoli pitkälliseen sairauteen sunnuntaina 28.2.2021. Hän oli kuollessaan 66-vuotias.

Alex sai matkailukärpäsen pureman jo synnyinmaassaan Bulgariassa, jossa hänen pitkä, kansainvälinen uransa matkailualan eri sektoreilla käynnistyi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monipuolista osaamistaan hän pääsi hyödyntämään vuodesta 2009 alkaen matkailualan opetustyössä Haaga-Helian Haagan- ja Porvoon-kampuksella. Tässä työssä hän sai tuoda esiin visionäärin-ominaisuuksiaan ja innostaa uusia matkailualan sukupolvia rakastamansa toimialan piiriin.

Matkailuun liittyvän teknologian ja lentoliikenteen kehitys olivat erityisen lähellä Alexin sydäntä, ja hän kantoi paljon huolta näiden asioiden osaamisen jatkuvuudesta Suomessa.

Alex oli älykäs, asioista kiinnostunut ja niihin usein intohimoisesti suhtautuva ihminen. Hän oli helposti lähestyttävä ja keskustelukumppanilleen aina aidosti läsnä. Hänellä olikin matkailualan piirissä laaja ystävä- ja tuttavapiiri, joka tulee Alexia kaipaamaan.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Heli Mäki-Fränti
Toimitusjohtaja

Suomen matkailualan liitto ry SMAL

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.