Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Haagan restonomeja – tarinoita vuosikymmenten ajalta

Haagan kampukselta on 50 vuoden aikana valmistunut yli 7 000 restonomia. Moni heistä on luonut pitkän ja arvostetun uran hotelli- ja ravintolabisneksessä.

Juhlavuoden kunniaksi on kerätty 69 restonomitarinaa. Verkossa olevassa kirjassa Haagan restonomit ja alumnit kertovat omista oppimispoluistaan, osaamisestaan, työuristaan, kehittymisestään ja tulevaisuuden näkymistään

Yksi tarinansa kertojista on 1970-luvulla Haagassa opiskellut hotelli- ja ravintola-alan yrittäjä Kasperi Saari.
”Oikeastaan kaikki lähti liikkeelle siitä, että minusta piti tulla merikapteeni. Olin merillä kesätöissä ja kiinnostuin alasta. Sieltä menin kuitenkin ravintolaan keittiöön töihin ja kiinnostus tätä alaa kohtaan heräsi. Ajan mittaan päätös hotelli- ja ravintola-alan koulutuksen hankkimisesta sitten valikoitui näistä kahdesta vaihtoehdosta”, kertoo Kasperi Saari.
”Silloin oli hyviä opiskelubileitä ja välillä nukuttiin koulussa. Mutta se, mikä tapahtuu Haagassa, jää Haagaan”, Saari nauraa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1990-luvulla opistosta valmistui mm. nykyisin Elämys Groupissa työskentelevä Jari Auranen.
Hänen haastattelunsa voi katsoa tästä.

 

2000-luvulla koulusta valmistui nyt Qatar Airwaysin palveluksessa oleva Jari Nuotio. Hänen mukaansa matkailuala on hänen juttunsa ja lentoyhtiömaailma on sellainen, kun siihen hurahtaa, sieltä on todella vaikea lähteä pois.
”Kun Qatar Airways ilmoitti keväällä 2016 tulostaan Helsingin reitille, halusin heti olla mukana luomassa jotain uutta Suomen matkailumarkkinoille ja olla osa isoa maailmanlaajuista lentoyhtiötä. Oli hienoa olla avaamassa Suomen toimintoja ja olen siirtynyt Sales Support eli myynnin tuen roolista Sales Executiveksi eli myyntipäälliköksi. Minun vastuualueeni Qatar Airwaysilla ovat liikematkustus ja yrityssopimukset Suomessa”, Nuotio kertoo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2010-luvun alussa hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutuksesta restonomiksi valmistunut Saija Syväjärvi kuvailee itseään hieman levottomaksi luonteeksi. Uransa aikana hän on vaihtanut lennokkaasti työtehtävästä toiseen, kunnes oma paikka löytyi hotellinjohtajana Radisson Blu Plaza -hotellista.

Käy lukemassa Haagan historiasta, Haagasta valmistuneiden tarinoita sekä tulevaisuuden näkymiä täältä.

Haagan restonomikampus – 50 vuotta ammattilaisten tarinoita

 

Lähde: Haaga-Helia

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.