Hyppää sisältöön
· Leena

Heli Mäki-Fränti ECTAAn työvaliokuntaan

SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti on 8. toukokuuta valittu Euroopan matkatoimistoliiton ECTAAn työvaliokuntaan (Executive Board).

Kirsi-Marja Salonen ja Heli Mäki-Fränti

Seitsemästä edustajasta koostuva työvaliokunta  valittiin ECTAAn uudistettujen sääntöjen myötä nyt ensimmäistä kertaa. Työvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin monelle SMALin jäsenelle vuoden 2008 kevätkokousmatkalta tuttu Pawel Niewiadomski Puolasta, varapuheenjohtajaksi Eva I. Blasco Garcia Espanjasta ja rahastonhoitajaksi Marios Kammenos Kreikasta. Työvaliokunnan muut jäsenet ovat Boris Zgomba Kroatiasta, Lars Thykier Tanskasta, Frank Oostdam Alankomaista ja Heli Mäki-Fränti Suomesta.

Työvaliokunnan jäsenet tulevat eri puolilta Eurooppaa, mutta jäsenet eivät varsinaisesti edusta yhtä maata, vaan pyrkivät kukin tehtävässään ajamaan koko eurooppalaisen matkatoimistoalan etua. Työvaliokunnalle on liiton uudessa organisaatiossa annettu entistä enemmän valtaa esimerkiksi järjestössä käsiteltävien asioiden ja niihin liittyvien linjausten suhteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Työvaliokunta vastaa tekemisistään kuitenkin ECTAAn hallitukselle, jossa kullakin jäsenmaalla on yksi varsinainen jäsen ja tällä varajäsen. Heli Mäki-Fränti, joka on ollut SMALin edustajana ECTAAn hallituksessa usean vuoden ajan, samoin kuin SMALin puheenjohtaja Kirsi-Marja Salonen, joka on viimeiset kuusi vuotta ollut ECTAAn hallituksen varajäsen, valittiin näihin luottamustoimiin myös toimintakaudelle 2018-2020.   

ECTAA on 30 Euroopan maan kansallisten matkatoimisto- ja matkanjärjestäjäliittojen kattojärjestö, joka edusta noin 70 000 eurooppalaista alan yritystä. SMAL on ollut ECTAAn täysjäsen vuodesta 1995 alkaen, jolloin Suomi liittyi Euroopan unioniin.

 

Leena